Marc Peeman ziet zijn inzet via de handen van de doelman in het doel verdwijnen (3-2) (foto: Bert Spits)

De Jonge Spartaan beloont zichzelf in het duel tegen OVV

Actueel 459 keer gelezen

Middelharnis - Afgelopen zaterdag speelde De Jonge Spartaan op een zonovergoten Sportpark Spartacus thuis tegen nummer drie OVV. In deze wedstrijd kon hoofdtrainer Hans de Heer niet beschikken over keeper Johan Kroon, en de veldspelers Michael Sloof, Steven Oosthoek en Jordy Frank.

Voordat het eerste fluitsignaal goed en wel had geklonken lag de bal al in het Spartaanse doel. Foutief uitverdedigen gaf Ferani van Vugt de vrije doorgang en dat betekende in de 1e minuut al 0-1. De thuisclub herstelde zich echter razendsnel. Keeper Boy Stolk pakte een schot van Gerben Prins. In de 7e minuut werd de stand gelijkgetrokken. Na een mooie assist van Norman Leune schoot Jeroen Jongejan de bal van dichtbij in het Oostvoornse doel ( 1-1). Na binnen de 10 minuten kwam De Jonge Spartaan op een 2-1 voorsprong. Een vrije trap van Gerben van der Weele belandde bij de 2e paal bij de volledig vrijstaande Raoul Verolme. Deze kopte de bal van dichtbij langs Boy Stolk. De gastheren speelden gedreven en sterk. Vooral het centrale duo Jan Willem van Lente en Wiljan Driece stond als een huis. In de 16e minuut was er weer een mooie aanval te zien. Pim Grootenboer bereikte met een omhaal Marc Peeman. Zijn inzet werd echter gekeerd. OVV liet zich deze dag zeker niet van zijn beste kant zien en was duidelijk de onderliggende partij. De Jonge Spartaan verzuimde nog voor de rust de wedstrijd te beslissen, al kreeg het daartoe diverse kansen en mogelijkheden. Na ruim een half uur schoot Norman Leune van dichtbij net voorlangs. Raoul Verolme schoot over en Stan Melissant naast. Pas pal voor rust deed OVV weer van zich spreken. Een vrije trap van Ferani van Vugt werd door Ferry de Koning uit de doelmond geslagen. Marc Peeman ontving op slag van rust geel van de goed leidende arbiter Roel Groenewegen.

De gasten begonnen in de 2e helft wat scherper. De gevaarlijk opkomende Brandon Taylor schoot in het zijnet in de 51e minuut. Hierna brak een rommelige fase aan met een wat inzakkende thuisclub en diverse gele kaarten in een toch zeker niet onsportief duel. Een mooi opzij gelegde bal van aanvoerder Gerben Prins werd door Stan Melissant net over de lat geschoten. Na een uur spelen stoomde Brandon Taylor opnieuw op over rechts en bediende spits Wouter Besters. Deze schoot de bal van dichtbij en tekende zo voor de gelijkmaker. Wie dacht dat De Jonge Spartaan hierna in zou storten kwam bedrogen uit. Na een mooie combinatie kwam de bal via Pim Grootenboer, Norman Leune en Gerben Prins bij Marc Peeman. Deze schoot de bal via de handen van keeper Stolk bij de 2e paal in het doel en zo stond de thuisclub weer met 3-2 voor. Stan Melissant werd na ruim een uur vervanger door Dion Smit en bij OVV kwamen Jeroen van der Geest en Yannick O'Callaghan binnen de lijnen voor Alexander Baartmans en Jules Kroef. Een goed uitlopende Ferry de Koning voorkwam in de 71e minuut dat OVV gevaarlijk kon worden. Kort hierna mocht Gerben Prins vanaf rechts een hoekschop nemen. De bal werd uit de doelmond gekopt en kwam precies voor de voeten van de vrijstaande Norman Leune terecht. Deze schoot de bal van 25 meter schitterend laag en kiezelhard in het Oostvoornse doel en zo stond er na 73 minuten 4-2 op het scorebord. Zo beloonde deze speler zichzelf en zijn team door op een voor hem ongewone positie sterk te spelen en te scoren.

OVV zette nog wel aan, maar het hechte Spartaanse collectief hield redelijk eenvoudig stand. OVV raakte nog wel de lat en in de extra tijd ranselde Ferry de Koning nog een kopbal van Wouter Besters uit zijn doel.