Afbeelding

Bollen-op-pot: blijmakers pur sang

Actueel 372 keer gelezen

Vanaf januari kunnen ze naar buiten: bollen-op-pot! Neem een voorproefje op het voorjaar met deze kleurrijke blijmakers en zet ze in je tuin of op je balkon/terras.

Positief
Bollen-op-pot zoals tulpen, hyacinten en narcissen zijn echte seizoensproducten. Ze hebben de kracht om het positieve gevoel van de lente over te brengen. En dat is nog niet alles, want ze wakkeren ook nog eens je zintuigen aan. Dankzij de mix van vrolijke kleuren en frisse bloemengeuren zit je lekker in je vel en krijg je een lach op je gezicht.
 
Truc
Wist je dat bollen-op-pot bloembollen zijn waar een trucje mee is uitgehaald? De bollen krijgen eerst een speciale behandeling. Daarna planten kwekers de bloembollen op potten en schalen met potgrond. Met veel vakmanschap, zorg en liefde, laten ze de bollen denken dat het nu al voorjaar is. Hierdoor geniet je al in januari van deze gezellige bloemen. Kom maar op met die lentekriebels!
 
Verzorging
Wil je lekker lang van vrolijke bollen-op-pot genieten? Gebruik dan deze verzorgingstips.
•    Zet de bollen-op-pot op een lichte plaats in je tuin of op het balkon/terras. Kies een strategisch plekje uit zodat je met een blik een directe positieve boost krijgt.
•    Wil je het echt gezellig maken? Zet de bollen-op-pot dan in een leuke bloembak of sierpot. Het liefst met gaten erin, zodat het teveel aan water weg kan lopen.
•    Deze positivo's kunnen prima tegen lichte vorst. Wanneer het flink vriest is het beter om ze tijdelijk in de schuur of garage te zetten.
•    Geef ze een tot twee keer per week water wanneer er weinig regen valt.

Meer weten? Kijk op www.ilsysays.com voor meer informatie over bollen-op-pot en bolbloemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant