"Kijken naar elk kind als uniek mens met tal van mogelijkheden, dat is wat we doen", vertelt Pieter Verbrugh, bestuurder van SOPOGO.

Samen creëren we ruimte voor ontwikkeling

Actueel 424 keer gelezen

Open week SOPOGO-scholen 22 januari -29 januari 2019
SOPOGO scholen zijn er voor iedereen.
We zijn creatief en innovatief en staan middenin de samenleving.
Niets leuker dan kinderen te laten proeven van de wereld van nu.
Er is zoveel mogelijk!

Misschien heeft u de campagne al voorbij zien komen op facebook, in de krant of heeft u een flyer ontvangen. Aan het woord Pieter Verbrugh, bestuurder SOPOGO, over de twaalf basisscholen en één school voor speciaal onderwijs op het eiland en wat daar allemaal mogelijk is.

"Kijken naar elk kind als uniek mens met tal van mogelijkheden, dat is wat we doen", vertelt Pieter Verbrugh, bestuurder van SOPOGO. "Heel belangrijk om hier vanaf het begin ouders bij te betrekken. Wat kan het kind en hoe helpen we het samen verder?"

Onderzoekend en ontwerpend leren
"Om leerlingen voor te bereiden op 'de wereld' van straks, bieden we 'onderzoekend en ontwerpend' leren. We maken lessen uitdagend en leuk, voor iedereen passend in zijn/haar eigen tempo. We werken interactief vanaf digiborden.

Op alle scholen is kunst- en cultuureducatie geïntegreerd in het onderwijsaanbod. Er zijn locaties waar robotica en printen in 3-D onderdeel is van de les. Zo leuk om samen met kinderen kennis te maken met de toekomst".

Moderne technieken
"Individueel werken leerlingen steeds meer op chromebooks. Onze scholen draaien allemaal onder Google G-suite. Dit geeft de mogelijkheid om opdrachten met elkaar te delen, net als in het werkveld tegenwoordig. De leerling moet op school niet zien hoe het vroeger werkte, maar kennismaken met moderne techniek. Ik ben blij dat we leerlingen deze werkwijze al vroeg mee kunnen geven. Dit is ook een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs".

Onze scholen zijn groen
"Op veel van de scholen wappert de Eco-vlag, soms zelfs al 10 jaar! Als SOPOGO-scholen vinden we het belangrijk kinderen bewust te maken van de zorg voor hun leefomgeving. "Dit doen we op allerlei manieren. We scheiden afval en op sommige locaties telen ze zelfs hun eigen groente!"

Bekijk het zelf
Ik nodig ouders en kinderen van harte uit om bij ons te komen kijken. Onze scholen zijn voor iedereen, er is een vrije keuze voor godsdienst- of humanistisch vormingsonderwijs. Op veel van onze scholen wordt kinderopvang en voor- en naschoolse opvang geboden.

Op SOPOGO.nl/openweek staan verhalen van leerkrachten, ouders en leerlingen en vindt u alle informatie per school. Geen tijd in de open week? Geen probleem, loop gewoon binnen of bel ons even voor een afspraak!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant