Afbeelding

Dans ook mee tijdens de proeflessen bij Petra Hoek

Actueel 507 keer gelezen

Sommelsdijk – Op vrijdag 11 januari om 20.00 uur is er een proefles salsa voor gevorderden en om 21.00 uur voor intermediate. Zaterdag 12 januari om 19.30 uur kunnen beginners een lesje wagen. "Iedereen die salsa een keer wil proberen, is van harte welkom", nodigt Petra uit. "Als mensen het leuk vinden, kunnen ze aansluitend een cursus van tien lessen volgen. Dan zijn ze helemaal klaar om te dansen op een salsafeest!"

Dat is ook het leuke van salsales , meent Petra. "Het is vooral erg gezellig en je leert ook nog de techniek van het salsa dansen. Dat kun je overal toepassen. Als je bijvoorbeeld op vakantie in Spanje bent, kun je daar ook lekker dansen.  Dat is leuk, want dan leer je nieuwe mensen kennen met dezelfde passie. Het is dus vooral een sociaal gebeuren, met elkaar salsa dansen."

Volgens Petra is salsa dansen niet moeilijk. "Het is goed te doen voor iedereen en is niet aan leeftijd gebonden. Cursisten die bij mij dansen, variëren in leeftijd van 20 tot 60 jaar. Sommigen komen gezellig met hun eigen partner, maar het is ook niet erg als je alleen komt. Er zijn meer mensen die alleen zijn. We delen met elkaar een gezamenlijke passie en je bouwt zó een nieuwe kennissenkring op." 

Niet alleen tijdens de salsa-uurtjes kan worden geproefd aan dans, ook bij de andere lessen is een proefles mogelijk tijdens de openlesweek . Zo is er woensdag 9 januari in de Staver zumba en streetdance voor kids en zumba en piloxing voor volwassenen , zijn er donderdag 10 januari in 't Centrum in Ooltgensplaat streetdancelessen en vrijdag 11 januari in Het Diekhuus in Middelharnis diverse zumbalessen voor verschillende leeftijden. Voor iedereen van 7 tot 70 jaar is er een leuk dansaanbod.
Ook meedoen? Neem voor alle data en tijden een kijkje op: www.balletschoolpetrahoek.nl.  

SALSA dansen is veel minder ingewikkeld dan het er uitziet. Iedereen kan het volgens Petra Hoek leren. En Petra kan het weten; zij geeft op ons eiland al dertig jaar les in diverse dansstijlen. "Salsa bouw je rustig op. Met een paar leuke figuren kun je al snel meedoen op de dansvloer." Salsa ervaren kan tijdens de open lessen, die Petra houdt op 11 en 12 januari in De Staver. Ook voor andere danslessen kunnen liefhebbers van zumba, piloxing en streetdance terecht tijdens diverse open lessen in januari.


Locatie : recreatiecentrum de Staver , Olympiaweg 32 , Sommelsdijk .


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant