'Het ging lekker op dit lastige rondje over de stenen en met flink wat bochtenwerk,' aldus van Beusichem.
'Het ging lekker op dit lastige rondje over de stenen en met flink wat bochtenwerk,' aldus van Beusichem.

V. Beusichem en v.d. Berge winnen 2e Stratenloop Menheerse

Actueel 394 keer gelezen

Middelharnis - Zaterdag 29 december organiseerde AV Flakkee de 2e Kievit Warmte Stratenloop Menheerse. De omstandigheden waren grijs en met name de wind maakte het voor het gevoel erg koud. Toch weerhield dit de 150 deelnemers niet om van start te gaan op de 5 of 10km. De Flakkeese lopers beleefden een succesvolle middag door de prijzen voor het thuispubliek te veroveren.

Het programma startte om 13 uur met een Kidsrun. Hier zagen we Daphne en Zedie Joppe de winst pakken op de 1000m en Lara Klem won de 500m. Daarna was het de beurt aan de 54 lopers op de 5km. Het was Ruben Vroegindeweij uit Den Bommel die al vroeg op kop lag en daarmee hard op weg was om zijn overwinning van vorig jaar te prolongeren. Jarno Kooijman uit Yerseke was de eerste achtervolger, aan zijn gelaat was te zien dat hij niet veel meer over had en zo was het de in Delft studerende Vroegindeweij die na 18.20 min de winst pakte. Kooijman volgde in 18.48 min en Peter Koopman uit Krabbendijke maakte het podium compleet met 19.10 min. Hans Pijls was op de vierde plaats de snelste Flakkeese loper in een tijd van 19.40 min en Deborah van Dieren was met 21.59 min de snelste dame.

Om 14.30u was het Nely Kievit die namens de hoofdsponsor het startschot loste voor de 10km waaraan ook Cees Kievit zelf deelnam. De lopers van AV Flakkee waren goed vertegenwoordigd, uiteraard probeerden zij op eigen bodem de overwinning te pakken. Degenen die hier op voorhand het meest voor in aanmerking kwamen waren Ricardo Sint Nicolaas en Christiaan van Beusichem, zij kregen concurrente van Floris Willeboordse die vanuit Middelburg was afgereisd om de strijd aan te gaan. Met snelle kilometers van 3.07 en 3.13 was het Willeboordse die de toon zette, alleen Van Beusichem was bij machte dit tempo van 19 km/h te volgen, Sint Nicolaas was de eerste achtervolger op zo'n 15sec van het leidende duo, In de tweede ronde zagen we dat Van Beusichem was weggelopen bij Willeboordse.

En zo had Van Beusichem de winst voor het oprapen en met zijn soepele tred passeerde hij na 31.23min de finish. "Het ging lekker op dit lastige rondje over de stenen en met flink wat bochtenwerk." Ricardo Sint Nicolaas was er in de slotronde nog in geslaagd om Willeboordse (33.08) te passeren en zo werd hij tweede met 32.53min. De overige Flakkeeënaars in de top-10 waren Freek Goedhart op plaats zes met 35.53min en Matthijs van Dijk en Edwin Stolk op plaats negen en tien met 36.37min en 36.40min. Bij de dames was het Laurey van den Berge die onbedreigd naar de overwinning liep met 37.17min, goed voor de twaalfde plaats in de uitslag. Lisa Driessen uit Hoek van Holland werd tweede met 41.28min en Eva van Damme uit Goedereede werd derde met 44.22min.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant