Afbeelding

Inloophuis De Boei: Massage bij kanker

Actueel 312 keer gelezen

Ouddorp - Massage bij kanker door Yvonne Paridaens, op dinsdag 8 januari, aanvang 13.00 uur bij inloophuis de Boei aan 'De Overkant' Dijkstelweg 33 te Ouddorp

Op de eerste Boeidag van 2019 hebben de coördinatoren van inloophuis de Boei, Yvonne Paridaens van Xtreme, praktijk voor massagemethodiek, uitgenodigd om kennis van massage bij kanker te delen.

Onzeker
Door de diagnose kanker verandert je hele leven. Het heeft grote gevolgen voor je dagelijkse leven, je werk, je relaties. Een reis vol onzekerheden. Een reis met een onbekende bestemming. Je komt in een traject van onderzoeken en behandelingen. Je weet niet wat je te wachten staat. Een onzekere toekomst.

Aanvulling
De ziekte kanker en de daarbij behorende behandelingen zijn voor zowel het lichaam als de psyche zwaar. Massage bij kanker is een aanvulling op de behandelingen door een oncologisch fysiotherapeut of een oedeem therapeut. Massage bij kanker is een lichte massage die werkt op de zenuwen die vlak onder de huid liggen. Daarom zal de druk niet hoog zijn. Deze zenuwen worden geprikkeld en geven signalen aan de hersenen om voor ontspanning te zorgen. Ontspanning kan er toe bijdragen dat de bijwerkingen minder belastend worden. Massage bij kanker kan er voor zorgen dat men minder pijn heeft, beter kan slapen en rustiger in het hoofd wordt. De massage is complementair en niet gericht op het behandelen van kanker.

Kwaliteit
Inloophuis de Boei richt zich op alle niet-medische aspecten van kanker en stelt kwaliteit van leven centraal. Bezoekers worden in een huiselijke omgeving welkom geheten door getrainde gastvrouwen, die soms uit ervaring weten wat de impact van de ziekte is. Men kan binnenlopen voor een luisterend oor, lotgenoten contact of deelname aan een ontspannende, informerende of creatieve activiteit, Bezoek aan het inloophuis is gratis, een verwijsbrief niet nodig een afspraak maken evenmin. Tenzij er sprake is van een doe activiteit dan graag wel van te voren melden of wordt er een kleine vergoeding gevraagd als bijdrage in de kosten.

Chauffeursdienst
Is de afstand naar Ouddorp een probleem of het reizen met het Openbaar Vervoer een obstakel voor u dan kunt u gebruik maken van onze gratis chauffeursdienst, graag bellen naar 06 22111572 of via de mail info@deBoeigo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant