Afbeelding

DBGC verliest inhaalduel van Tholense Boys

Actueel 455 keer gelezen

Oude-Tonge-DBGC is er zaterdag niet in geslaagd de inhaalwedstrijd tegen Tholense Boys te winnen. Op een koud sportpark de Koepel werd er met 0-1 verloren.

Door Piet Bakelaar

Trainer Wim Nieuwland moest puzzelen met de opstelling afgelopen zaterdag. Maar liefst zes basisspelers ontbraken om diverse redenen. Toch wist de trainer nog een representatief elftal op de been te brengen.
Een vrije trap van Koen Nieuwkoop werd door Lars van Es weggekopt. Bij een voorzet van Dimri Vogelaar was het Sam Nieuwkoop die de bal uit de doelmond kopte. Een voorzet van Youri Boudou werd door Roy Nieuwland uit het strafschopgebied gebokst. Een schot van Tim Mackloet ging rakelings langs de kruising. Na 20 minuten ging het fout op het middenveld. De sterk spelende Koen Nieuwkoop kon de bal oppikken en zijn directe tegenstander uitspelen. Zijn schot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied was onhoudbaar voor Roy Nieuwland. 0-1. Een vrije trap van dezelfde Koen Nieuwkoop ging over het doel en een schot uit de 2e lijn van Nieuwkoop werd goed gepakt door Roy Nieuwland. Roy Nieuwland greep goed in bij een voorzet vanaf links. Wanneer Koen Nieuwkoop door dreigt te breken is Yannick Lugthart die de bal weet te onderscheppen. Een vrije trap van Wilco Pulleman werd gepakt door David Niepce. Een corner op slag van rust werd door Roy Nieuwland met twee vuisten uit zijn doelmond gebokst.
De tweede helft is nog geen minuut oud wanneer een voorzet van Lars van Es net niet Wilco Pulleman bereikte en de verdediging van Tholense Boys de bal maar ternauwernood wist op te ruimen. Bij een weggewerkte corner van Dimri Vogelaar was het Sam Nieuwkoop die het schot van Tim Mackloet voor de doellijn weggewerkt. Aan de andere kant was het Koen Nieuwkoop die goed doorging aan de rechterkant en vervolgens bal in het zijnet schoot. Wilco Pulleman schoot uit de draai naast nadat hij de bal vanaf rechts goed aannam. Bij een schot van Youri Boudou wist Roy Nieuwland de bal met twee handen onschadelijk te maken. Een voorzet van Youri Boudou werd maar ternauwernood gemist door Koen Nieuwkoop. Jacco de Gast stuurde Lars van Es diep maar de bal was iets te hard. Een vrije trap van Koen Nieuwkoop werd door Roy Nieuwland met twee handen uit de hoek getikt. Een schot van Yannick Lugthart ging naast en Robbert Huizer schoot een voorzet van Dimri Vogelaar in het zijnet. Goed doorgaan van Lars van Es leverde hem de bal op aan de rechterkant. Zijn voorzet werd door Wilco Pulleman over gekopt. Aan de andere kant schoot Matthijs van Stee over na een voorzet van Lennard Marsman. Wanneer Wilco Pulleman de bal aangespeeld krijgt aan de linkerkant van het strafschopgebied speelt hij zich goed vrij en schiet vervolgens de bal maar net over. Dimri Vogelaar vindt Wilco Pulleman die de bal breed plaatste op Tim Mackloet maar ook zijn schot treft geen doel. Arnaud Dees greep nog goed in toen Koen Nieuwkoop dreigde door te breken. Na 94 minuten blies scheidsrechter Roy Labeur voor het einde van de wedstrijd.
Trainer Wim Nieuwland vond zijn ploeg zeker in de eerste helft niet scherp genoeg. De passes kwamen niet goed en verloren te vaak het duel om de 2e bal. In de tweede helft komen we goed terug en gezien het verloop hadden we zeker een puntje verdiend. Het is jammer want wie er vanmiddag zou winnen behield de aansluiting met de top. We missen vanmiddag te veel basisspelers, zes stuks, en dat breekt je op. We missen in de 2e helft ook nog een beetje het geluk dat de bal een keer goed valt.

Marcel Vervloed kopt de bal uit de doelmond.