DVV'09 viert de de tweede treffer tegen NTVV, toch zou de thuisclub het nog moeilijk krijgen (Foto: Marjo Smit).

Nipte winst voor DVV '09 tegen NTVV

Actueel 218 keer gelezen

Middelharnis – Afgelopen zaterdag speelde DVV '09 het thuisduel tegen NTVV.

De intenties van de bezoekende ploeg uit Nieuwe-Tonge waren gelijk zichtbaar. Terug zakken op eigenhelft, de bal aan DVV laten en hopen op een enkele uitbraak. Dit bood de thuisploeg alle ruimte om het spelletje te maken. Tot echte grote kansen leidde dit niet in de openingsfase, maar de druk werd steeds meer opgevoerd. In de 20e minuut wordt de ban gebroken. Van Bergen wordt de ruimte ingestuurd en legt de bal terug op de mee opgekomen Krijger. Die blijft uiterst koel oog in oog met de doelman en passeert hem op fraaie wijze in de korte hoek. Deze voorsprong geeft meer vertrouwen bij DVV. Er wordt goed gevoetbald en vijf minuten later is het alweer raak. Ditmaal is het Brooshooft die zeer attent is. Hij pikt een afvallende bal op, passeert zijn tegenstander en haalt met linkerbeen vernietigend uit in de korte hoek. DVV krijgt nog wat mogelijkheden om deze voorsprong verder uit te breiden, maar uiteindelijk wordt er gerust met een 2-0 tussenstand. NTVV tapte duidelijk uit een ander vaatje na de rust. De ploeg begon veel feller, won alle duels en werd dreigender via de snelle buitenspelers. Het geloof groeide zeker, toen in de 55e minuut ,via Nick van Alphen, de 2-1 tegen de touwen waaide. De thuisclub kon hier weinig tot niks tegenover stellen en kwam er voetballend niet meer aan te pas. Gelukkig voor de thuisploeg bleef doelman Hanenberg wel scherp en redde hij nog drie keer attent.