Afbeelding

WFB wint de burenclash tegen Stellendam

Actueel 292 keer gelezen

Ouddorp - Op zaterdag 8 december 2018 stond de altijd beladen derby in en tegen Stellendam op het programma. Ongeacht de stand levert de derby altijd bijzondere wedstrijden op.

De thuisclub begon sterk aan dit duel. Zo waren er in de beginfase kansen voor Martin van Wijk en Geert Tanis. Even voor het half uur kreeg Simon Bremer de grootste kans om de score te openen, maar hij miste de bal. Nadat eerst Kevin Groenendijk en Huib van Heest in konden grijpen bij de doelpogingen van Stellendam ging een schot na een half uur spelen schoot Michael Mettrop de bezoekers verrassend op voorsprong. Kort voor de rust kwam WFB terecht op 1 – 1 toen Joey van Assen een bal die voor zijn voeten viel prachtig binnen schoot. Als laatste wapenfeit in de eerste helft schoot Erik Tanis de bal rakelings over de kruising. Na 5 minuten spelen in de tweede helft kwam WFB op een 1 – 2 voorsprong toen Simon Bremer de bal voor het doel gaf en de bal via een been van een verdediger van Stellendam en de paal achter de keeper van Stellendam verdween. Na een snelle uitbraak van WFB werd Simon Bremer neergelegd in het 16-meter gebied en de scheidrechter floot voor een strafschop. Huib van Heest schoot de 3-1 binnen. Na een vreemde situatie waarbij er wat gebakkelei was tussen de Eduard van Dam en een aanvaller van Stellendam en de bal door de verdediging van WFB in de voeten van werd geschoten, viel de 2 – 3.