Thijs Tromp speelde een goede wedstrijd, hij scoorde echter niet. Het was Jeroen Sep die DBGC de 3 punten bezorgde.
Thijs Tromp speelde een goede wedstrijd, hij scoorde echter niet. Het was Jeroen Sep die DBGC de 3 punten bezorgde.

DBGC behaalt nipte overwinning op SSV '65

Actueel 293 keer gelezen

Oude-Tonge - DBGC is er afgelopen zaterdag in geslaagd om de drie punten op Sportpark de Koepel te houden. In een matig duel tegen SSV'65 werd het 1-0 voor de blauw-witten.

Het belang van het duel met SSV'65 was op voorhand duidelijk aangezien DBGC op de voorlaatste plaats stond met twee punten minder dan nummer 10 SSV'65. DBGC probeerde het initiatief naar zich toe te trekken zonder dat dit tot grote kansen leidde. Een van richting veranderde voorzet van Thijs Tromp verdween rakelings langs het doel. Tegenstander SSV'65 probeerde met opportunistische spel gevaarlijk te worden, maar slaagde daar nauwelijks in. De ruststand was daarom 0-0.

In de tweede helft probeerde DBGC met meer druk naar voren de leiding te nemen. Tim Mackloet zag zijn inzet geblokt worden na een aanval over de rechterkant. Een voorzet van links werd na ruim een uur spelen voor het doel gekopt door Niels van der Kooij. Een van de verdedigers van SSV'65 schoot de bal bij een poging tot uitverdedigen tegen de hand van Jeroen Sep. Hij reageerde snel en zorgde zo voor de 1-0. SSV'65 protesteerde fel, maar de arbiter keurde de goal goed. DBGC gaf vandaag niets weg en werd via Jeroen Sep en Lars van Es nog tweemaal gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet meer waardoor DBGC drie belangrijke punten pakte. Op basis van het aantal gecreëerde kansen was deze overwinning terecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant