Wethouder Bruggeman feliciteerde het briljante echtpaar namens de gemeente Goeree-Overflakkee.  Foto: Sam Fish
Wethouder Bruggeman feliciteerde het briljante echtpaar namens de gemeente Goeree-Overflakkee. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Daan en Basti vieren briljanten huwelijk

Actueel 712 keer gelezen

Daan (89) en Basti (88) van Kempen vieren groot feest op zaterdag 15 december in de kantine van Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Op maandag 10 december vierde het stel namelijk hun briljanten huwelijk.

Door Sam Fish

De twee leerden elkaar 72 jaar geleden kennen tijdens de gymnastiek in Ooltgensplaat. "Ik heb nooit meer naar een andere vrouw gekeken," vertelt Daan lachend. Toch duurde het even voordat ze in het huwelijksbootje stapten. "Er kwam van alles tussen en als er iets tussenkomt is het altijd een jongetje."

Behalve een kind kwam ook de Watersnoodramp tussen het stel en hun huwelijk te staan. "We hadden net een huisje gekocht, maar we hadden geluk dat we er niet inzaten, want er was niets meer van over na de Ramp." De twee kwamen terecht in een van de Zweedse woningen aan de Julianastraat waar ze tot een aantal jaar geleden hebben gewoond en in december konden ze dan eindelijk trouwen.

Het stel heeft samen twee zoons, zes kleinkinderen en zelfs al zes achterkleinkinderen. De hele familie komt aanstaande zaterdag bij elkaar voor een buffet. Maar ook op de dag zelf hadden ze niets te klagen met visite en zelfs een bezoekje van wethouder Berend Jan Bruggeman namens de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant