Afbeelding

Herkingen '55 kan geen vuist maken tegen Abbenbroek

Actueel 317 keer gelezen

Herkingen – 'Het was wel hotse-knotse-begonia voetbal, maar we hebben wel de 3 punten', zo vatte een supporter van Abbenbroek de uitwedstrijd tegen Herkingen kort samen. Het was aan de Stoofweg een gezapige wedstrijd, ondanks de 9 gele kaarten die, de op leeftijd zijnde, scheidsrechter Merkestein uitdeelde aan beide teams.

Door Fred Götzenberger

Herkingen mistte in het duel tegen opponent niet alleen trainer Ron van Neck, die zich ziek had gemeld, ook kon men geen beroep doen op doelman Nathan Verboven. Onder de lat stond dan ook Sjaak Kievit. Het was een wedstrijd die zou bepalen wie vlak voor de winterstop de aansluiting zou behouden ten opzichte van de ploegen 2 tot en 5. De verliezer zou wellicht even afstand moeten nemen van deze plaatsen. Het verschil tussen de 2 ploegen bedroeg in punten in het voordeel van Herkingen '55. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor de thuisclub met goed combinerend voetbal al was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, maar het schot van Van Os werd door Kievit met de vuisten gekeerd. In de 12e minuut speelde Deurloo de bal terug op zijn doelman, die te traag zijn doel uitkwam. Een kolfje naar de hand van de jagende Brian Bouwens die eerder bij de bal was dan Deschamps en hij plaatste de bal knap bij de 2e paal binnen (1-0). Een combinatie tussen Molenaar en en Van den Ochtend eindigde in het zijnet. Lieverlee kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd via combinaties die vaak via de vleugelspelers Kampong en Van Esch werden opgezet. Een voorzet van Van Esch werd door Verhoef direct in de handen geschoten van de Herkingense goalie. De thuisclub begon de greep op de wedstrijd te verliezen en kwamen niet echt meer bij het doel van Abbenbroek. In de 32e minuut viel de gelijkmaker toen een voorzet van Van Os bij de 2e paal werd binnengekopt. Een reflex van doelman Kievit voorkwam de eerste doelpoging maar in de rebound moest hij zijn meerdere tonen ten opzichte van de spits (1-1). Het leek de bezoekers vleugels te geven en bij Herkingen snakte men kennelijk al naar de rust. Echter voor die tijd moest Kievit nogmaals de bal uit het net vissen toen in de 36e minuut een voorzet van Kampong fraai werd binnengeschoten door Van Os (1-2). Na de thee speelde het team van interim-coach Piet van der Veer tegen de wind in en dat was in het voordeel van Abbenbroek. De ploeg ging op jacht naar meer treffers en het was aan de doelman van Herkingen te danken dat men al niet snel tegen een grotere achterstand aankeek. Van Os kwam vrij voor de doelman, maar die voorkwam met een fraaie redding erger en een vrije trap van De Looze werd met de vuisten gepareerd. Herkingen had het moeilijk en dat werd nog erger toen men in de 63e minuut met 10 man kwam te staan. Van der Velde kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Scheidsrechter Merkestein kon het niet meer bijbenen en trok te pas en te onpas gele kaarten, totaal acht in de tweede helft. Het zorgde voor een rommelige en chaotische wedstrijd, waarin weinig te beleven viel. Herkingen kreeg in de slotfase nog zicht op een gelijkmaker maar na een scrimmage voor het Abbenbroekse doel zag Molenaar zijn inzet maar net over het doel gaan.
'In het begin ging het hartstikke goed', zo gaf Piet van der Veer na afloop aan. 'De eerste 20 minuten had onze keeper het zelfs koud. We komen terecht op voorsprong door het jagen van Brian.' Maar Van der Veer zag ook dat zijn ploeg inzakte na de gelijkmaker. 'Het is jammer dat Sjaak die inzet niet goed onder controle kreeg. Daarna lijkt het alsof het misgaat tussen de oren en dat heeft, denk ik, te maken dat we een redelijke jonge ploeg hebben.'