Geert Tanis (links) speelde een sterke wedstrijd en nam de tweede treffer van WFB voor zijn rekening. (Foto Fred Götzenberger)

WFB maakt het verschil in de tweede helft

Actueel 292 keer gelezen

Ouddorp- Enige weken geleden zou het een topper zijn geweest, het duel tussen WFB en, toen leider van het klassement, Melissant. Nu was WFB gezien de stand op de ranglijst, verplicht om Melissant naar een vijfde nederlaag te spelen. Het werd uiteindelijk 5-2 voor de formatie van Fransisco Roque da Silva maar gemakkelijk ging dat zeker niet.

Door Fred Götzenberger

Melissant moet het nog steeds doen zonder 3 vaste basisspelers die kampen met blessures. De triomf na 3 wedstrijden, toen de ploeg aan de leiding stond, is nu ver te zoeken. Toch was de eerste mogelijkheid al binnen 1 minuut na het beginsignaal. Een snelle omschakeling na een aanval van de thuisclub, zorgde dat de bal via Pijl bij de Vroegindeweij terecht kwam. De aanvaller hoefde zijn voet er maar tegen te zetten voor een vroege openingstreffer, maar via zijn scheenbeen en de paal ging de bal naast. Toch gebeurde en binnen 6 minuten veel en dat allemaal in het voordeel van WFB. In de 4e minuut werd een harde voorzet van De Bakker door Melissant-goalie De Jongh met de voet weggewerkt. De bal viel voor de voeten van Simon Bremer die venijnig uithaalde (1-0). Nog geen 2 minuten later was het de glijdende Simon Bremer die de bal onder de uitlopende De Jongh door tikte en waarna de hard werkende Geert Tanis de bal binnen schoot (2-0). De WFB- aanhang ging er eens goed voor zitten, dit zou wel eens een middagje van dubbele cijfers kunnen worden. Dat werd het echter niet, want het venijn kwam terug bij Melissant. WFB dacht er na deze 2 vroege treffers er veel te makkelijk over. 'Rust heb ik na die 2 treffers niet gehad', zo bekende trainer Roque da Silva na afloop. 'Je moet nog 84 minuten spelen. Ze vielen wel erg vroeg.' En waar WFB in het begin best leuk collectief voetbal liet zien, zakte men terug naar de meer individuele acties. En de bezoekers profiteerde daar in de 23e minuut van. Balverlies bij WFB werd onvoldoende gecompenseerd en zorgde dat de bezoekers gebruik maakte van de ruimte, het was dan ook de snelle Nino Wielaard die met een fraai schot zorgde voor de aansluitingstreffer (2-1). Toch kroop ook Melissant door het oog van de naald. Een van De Bakker kwam op de paal, terwijl voor rust een voorzet van Bremer via Van Assen ook op de paal belandde. Vlak voor het einde van de eerste helft leek Melissant op gelijke hoogte te komen maar de fraai genomen vrije trap van Van der Spaan werd even fraai uit de hoek getikt door Eduard van Dam. Na rust was de eerste mogelijkheid voor Melissant, een voorzet van Vroegindeweij werd getoucheerd door Wielaard maar via de binnenkant van de paal belandde de bal in handen van Van Dam. Drie minuten later moest De Jongh echter de derde treffer incasseren toen Van Heest met een kopbal de stand op 3-1 bracht. Hierna was Melissant een klein kwartier de bovenliggende partij met een fraaie kans voor de geheel vrijstaande Pijl maar zijn kopbal ging over het doel. Op dat gebied was WFB trefzekerder, want in de 75e minuut werkte Van Heest, uit een corner, de bal achter de Jongh (4-1) en twee minuten later liftte Nagtegaal de bal van zo'n 30 meter over De Jongh heen (5-1). In de slotfase was het Van der Spaan die uit een vrije trap, met een mooie krul, de eindstand bepaalde op 5-2.
'In de tweede helft kregen we veel ruimte en toen hebben we de wedstrijd ook wel naar ons toe getrokken', zo vertelde Roque da Silva na afloop. Komende zaterdag wacht koploper Vlotbrug. 'Ik ga daar pas morgen naar kijken eerst maar even genieten van deze overwinning', zo gaf de WFB trainer aan .
In de kleedkamer van Melissant was er geen hosanna stemming. 'Dat is al een aantal wedstrijden geleden', zo bevestigde Petry Hoofdman. 'Maar je merkt gewoon dat we een te smalle basis hebben. Drie basisspelers kwijt door blessures is een te grote aderlating, al moet ik wel zeggen dat bij ons vanmiddag ook het geluk ontbrak.'