Johan de Waal (9) tikt de 0-2 binnen. Uiteindelijk wonnen de Dirkslander met 1-4 (foto: Marjo Smit)

DVV '09 boekt ruime overwinning op Rockanje

Actueel 294 keer gelezen

Dirksland - Het zit voetballend vrij aardig in elkaar bij DVV '09, maar trainer John Kleijn wel meer scherpte voor het doel zien. Met het uitduel tegen Rockanje zou dat een mooie gelegenheid moeten zijn.

In de eerste helft is het krachtsverschil tussen beide ploegen niet zo heel groot. DVV heeft wel licht het overwicht, maar Rockanje slaagt erin om aardig mee te hobbelen. De thuisploeg zoekt het vooral in de omschakeling en slaagt er toch een aantal keer in om gevaarlijk te worden voor het doel van Hanenberg maar die brengt redding. Na rust gaan de bezoekers als een razende van start. In de 46e minuut is het Boshoven die de score opent. De aanval wordt door Boshoven zelf opgezet, na een combinatie met de Man staat hij vrij voor de keeper, twijfelt niet en ramt de bal in de korte hoek (0-1) Dit blijkt het startsein voor een Dirkslands kwartiertje, want in de 51e minuut is de Waal er als de kippen bij om een afgeslagen schot van, van Heemst tegen de touwen te werken (0-2). In de 54e minuut kopt Ries van den Boogert een corner van Toes tegen de touwen (0-4). In de 70e minuut valt de mooiste treffer van de wedstrijd. Krijger stoomt op via de rechterflank en weet met een mooie voorzet Toes te bereiken, deze houdt het overzicht en gunt de goal aan de Waal, die zo zijn tweede van de middag binnen mag schuiven (0-4). In de slotfase wordt Van der Velde met rood weggestuurd na een ongelukkige handsbal, De penalty wordt vervolgens ook benut en zo eindigt het deze middag in 1-4.