Afbeelding

Jort van der Waal wint eerste prijs voorleeswedstrijd VOO

Actueel 844 keer gelezen

Goedereede - Twaalf leerlingen van openbare scholen op Goeree-Overflakkee deden woensdag 14 november mee aan de jaarlijkse voorleeswedstrijd van het openbaar onderwijs in de hal van OBS Buten de Poorte. Jort v.d. Waal van De Pannebakker won de eerste prijs met het voorlezen uit Dummie de Mummie van Tosca Menten. Tweede werd Roux van Nimwegen van J.C. van Gent die voorlas uit Hoera voor Fleur, geschreven door Marjon Hoffman. Jur Timmers van Het Startblok werd derde met Op zoek naar de rode havik van Geronimo Stilton.

Door Nick Ehbel

De overige deelnemers, die allen nummer vier werden, waren Charmaine Noorthoek, Anna Meester, Chelsey de Jong, Nova Kreeft, Veerle Bontekoe, Yara Kroos, Maren Baron, Charenza v.d. Made en Caly Kamp. Zij waren ook allemaal echte winnaars, namelijk schoolwinnaars, want zij hadden om deel te mogen nemen de voorleeswedstrijd op hun eigen school gewonnen. Allen ontvingen een oorkonde met een herinnering en de eerste drie een echte beker.

Jury
De voorlezers werden beoordeeld door een vakkundige jury die dit jaar bestond uit Heleen Dekker-van Esbroek (boekhandel), Rien Gielbert (toneel) en Jan Trompper (vroeger Diekhuus). Die jury schrijft onder meer: 'De voorgelezen verhalen boden veel afwisseling; een keuze uit de titels: Weg met die krokodil (Paul van Loon), Selfie (Mariëtte Middelbeek), Oudersruilen.nl (Niels Rood) om er maar een paar te noemen. De jury lette op tekstbegrip, tempo, stem en overdracht. En alle voorlezers deden geweldig hun best, daarbij gevolgd door hun aandachtig publiek.'

Voordat de uitslag werd bekendgemaakt, bedankte de jury de organiserende werkgroep LEZEN! van Vereniging Openbaar Onderwijs voor deze 24e editie, of is het al de 27e? Met lezen gaat er een wereld voor je open beklemtoonde de jury en benadrukte hoe belangrijk plezier in lezen is.

Optredens
In de hal van gastschool Buten de Poorte was het die middag een gezellige drukte, want er waren zo'n tachtig kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden aanwezig. Zoals gebruikelijk zorgde de gastschool voor optredens tijdens het juryberaad. Het muzikale gedeelte daarvan begon met Frank op de drums en Julia op de gitaar, waarbij Nika de microfoon vasthield. Hebron, Hiyab, Hasti en Luna deden een dansje op Djada van Aya Nakamura

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant