Doelpuntenmaker Jesper van den Hoek is zijn tegenstander Maikel Straatman te snel af.

Klinkende overwinning van Den Bommel op Vierpolders

Actueel 294 keer gelezen

Den Bommel - Na de winst op De Jonge Spartaan vorige week stond deze week voor Den Bommel de inhaalwedstrijd tegen de Vierpolders op het programma, de nummer 2 in het klassement. Met een overtuigende 3-0 overwinning wist Den Bommel ook deze horde te nemen.

Door Piet Bakelaar

Binnen een minuut kwam Den Bommel al op voorsprong wanneer Wesley Bakker Jesper van den Hoek aan de linkerkant wegstuurt en de middenvelder de bal langs keeper Jaimy de Jong schiet en zijn ploeg daarmee al vroeg op 1-0 zet. Aan de andere kant greep Patrick Verolme goed in op een voorzet van Max Lodder. Glenn Stoffers schoot vanuit de 2e lijn over en aan de andere kant was het keeper Jamie de Jong die een vrije trap van Johnno Bakker maar ternauwernood tot corner wist te verwerken. Een vrij trap van Patrick Verolme kwam voor de voeten van Wesley Bakker maar het schot ging over. Bij een aanval van Vierpolders schoot Glenn Schoffers de bal over. Na 25 minuten kwam Den Bommel op 2-0 als Stefan Klink de combinatie aangaat met Jesper van den Hoek en hij vrij voor keeper Jaimy de Jong verschijnt. Zo'n kans moet je de ex-spits niet geven en hij laat de goalie verslagen achter. Een schot van Jesper van den Hoek gaat over wanneer hij een in 1ste instantie weggewerkte vrije trap voor de voeten krijgt. Wanneer een corner van Glenn Stoffers in het strafschopgebied beland is het Stefan Klink die opruimt. Ruben Dos Santos Fortes speelt zich goed vrij aan de linkerkant en Tom Thijssen weet de voorzet eruit te halen. Even later is het weer Ruben Dos Santos Fortes die diep gaat en keeper Jamie de Jong moest ver uit zijn doel komen om de bal weg te werken. Sonny Kievit wist net voor rust de bal uit zijn doel te tikken op een schot van Vincent Bieling. Na rust begon Vierpolders met twee verse wissels. De druk op de verdediging van Den Bommel werd opgevoerd maar echt in gevaar kwam de ploeg niet. Een schot van Vincent Bieling werd met een mooie safe uit de kruising getikt door Sonny Kievit. Een voorzet van Wesley Bakker werd tot corner verwerkt door Ruud Prins voor Johnno Bakker kon uithalen. Vierpolders krijgt drie corners op rij te nemen maar dat zorgt niet voor gevaar. Aan de ander kant is het Mees Vroege die zich goed vrij speelt en zijn schot uit de draai naast ziet gaan. In de 82e minuut is het Mees Vroege die de bal breed plaatst op Ruben Dos Santos Fortes die in een keer uithaalt maar de bal op de paal ziet belanden. In de 90e minuut was het Johnno Bakker die aan de rechterkant zijn tegenstander uitspeelde. Aangekomen bij het strafschopgebied behield de spits goed het overzicht en zag uit zijn ooghoeken aan de linkerkant Ruben Dos Santos Fortes opkomen. Hij plaatste de bal breed en de linkerspits schoot de bal onhoudbaar tegen te touwen. 3-0. Trainer Henk Schouten van Den Bommel was zeer tevreden met het vertoonde spel. 'We speelden compact en streden voor elke bal. Vierpolders heeft geen enkele kans gecreëerd, we weten dat zij snelle spitsen hebben en hebben dat geneutraliseerd. Dan helpt het ook wel als je vroeg op voorsprong komt. We weten de draad weer op te pakken en weten de laatste weken de weg naar boven weer te vinden.'

Doelpuntenmaker Stefan Klink (midden) jaagt op Glenn Stoffers (l).