Afbeelding

DBGC bekert verder na waar spektakelstuk op De Koepel

Actueel 231 keer gelezen

Oude- Tonge - DBGC is door naar de volgende ronde in het bekertoernooi. In een spectaculair duel werd het na 90 minuten 4-4. DBGC nam de strafschoppen vervolgens beter (5-3).

Al in de eerste minuut werd het 1-0 voor de thuisclub. Een pass van Jeroen Sep en een slimme overstap van Niels van der Kooij zorgde dat Thijs Tromp voor de 1-0 kon zorgen. Na een kwartier spelen kwam Slikkerveer op 1-1. Een schot vanaf randje zestien vloog laag in de hoek binnen. Na een half uur werd een vrije trap snel genomen door Slikkerveer en kwam de aanvaller vrij voor keeper Nieuwland (1-2). Na rust probeerde DBGC het initiatief weer naar zich toe te trekken, maar kwam op een 1-3 achterstand toen bij een voorzet door Sonny Noordermeer achter zijn eigen doelman werd gewerkt. DBGC kon zo in de achtervolging en zette Slikkerveer verder onder druk. De warrig leidende scheidsrechter wees naar de stip, nadat Jeroen Sep licht werd aangetikt. Vanaf elf meter zorgde hij vervolgens voor de 2-3. Niet veel later kwam DBGC helemaal terug in het duel. Uit een goede aanval zorgde Thijs Tromp voor de 3-3. Vlak voor tijd kreeg DBGC een hoekschop, die door Jacco de Gast voor de goal werd gebracht en Nick van den Ochtend kopte hard via de onderkant van de lat binnen (4-3). De vreugde was echter van korte duur. In de slotfase kreeg Slikkerveer nog een strafschop en deze zorgde voor een 4-4 stand. DBGC nam de strafschoppen en bekert verder.