Kees (links) en Patrick zijn er helemaal klaar voor!  Foto: Sam Fish
Kees (links) en Patrick zijn er helemaal klaar voor! Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Flakkees team mee met Arctic Challenge

Actueel 499 keer gelezen

Even met de auto naar de Noordkaap. Dat is het avontuur dat Patrick van de Waart en Kees van der Laan uit Oude-Tonge aangaan in januari 2019. Maar natuurlijk wel voor het goede doel.

Door Sam Fish

De Arctic Challenge Tour is een autorit van zo'n 7000 kilometer in negen dagen die gaat van Vliegbasis Twente naar de Noordkaap en weer terug. Temperaturen op de koudste plek van de race kunnen dalen tot zo'n 40 graden onder nul. De hele reis wordt gevolgd door camera's en uiteindelijk uitgezonden op RTL 7. "Ik zag het op tv en het leek me wel tof om mee te doen, dus ik heb ons aangemeld," zegt Patrick.

Goed doel
Natuurlijk is zo'n ritje hartstikke leuk, maar het is ook nog eens voor het goede doel. "Wij rijden voor de Geriatrische Trauma Unit van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Ik werk zelf in het Maasstad en de link was dus snel gelegd," vertelt Kees. "Er wordt altijd heel veel gedaan voor zieke kinderen en dat is echt geweldig, begrijp me niet verkeerd. Maar wij wilden deze kans aangrijpen om eens iets voor de ouderen te doen die aan het einde van hun leven staan."

Op de geriatrische afdeling zitten namelijk ouderen met een complex ziektebeeld. "Om het einde van hun leven nog iets prettiger te maken willen we, met het geld dat we ophalen, beleeftafels neerzetten op de afdeling. Dat zijn grote tablets waarop de mensen spelletjes kunnen spelen en oefeningen kunnen doen," legt Kees uit. "Zo'n tafel is best duur, maar we hebben een bedrijf hier in Oude-Tonge, Onwijs, gevonden die de tafels maakt."

Geld inzamelen
Maar om zo'n dure tafel aan te schaffen moet er natuurlijk wel geld opgehaald worden. "We hebben gesproken met de fondsenwerver van het ziekenhuis en zij heeft voor ons een speciale pagina gemaakt op de website van de Vrienden van het Maasstad," vertelt Kees. "Op die pagina staat een grote doneerknop en dan wordt je meteen doorgestuurd naar de pagina van iDeal. Dat neemt ten eerste een hoop werk uit handen en ten tweede is iDeal voor een hoop mensen een vertrouwd betaalmiddel." Die pagina is te vinden via hun Facebookpagina 'ACT 2019 - Team Flakkee'.

"En het geld dat daar binnenkomt gaat ook allemaal naar ons gekozen doel," verzekert Patrick. "De benzinekosten komen uit eigen zak en de overnachtingen en het eten wordt bekostigd uit het inschrijfgeld dat we uit eigen zak hebben betaald. Het geld dat gedoneerd wordt, gaat dus echt allemaal naar de beleeftafels. En wie weet, als er zoveel geld binnenkomt dat we meerdere tafels kunnen kopen, dan kan er ook een naar het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar heeft het Maasstad tenslotte een goed samenwerkingsverband mee."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant