Afbeelding

Open dag SeniorWeb: word computervaardig

Actueel 303 keer gelezen

Middelharnis-Natuurlijk kunt u denken: 'Als er wat op de computer moet gebeuren, laat ik dat wel aan mijn kinderen of kleinkinderen over'. Dat is echter wel heel gemakkelijk. Ooit eraan gedacht dat zelf te gaan doen? SeniorWeb daagt u uit.

Door Henk Blanke

Beter gezegd: ga zelf de uitdaging aan. En weet u niet waar u 'ja' tegen gaat zeggen? Kom dan op woensdag 21 november naar de open dag van stichting SeniorWeb. Vanaf 14.00 uur bent u deze dag welkom in het leercentrum van de Rabobank aan de Rottenburgseweg in Middelharnis. Laat u daar voorlichten over de vele mogelijkheden die het gebruik van de computer kent. Er zal een wereld voor u open gaan. Na het volgen van de cursus is de digitale wereld geen bedreiging maar een verrijking voor u. Iedere bezoeker krijgt op die dag een cadeaubon ter waarde van €32,00 voor een gratis lidmaatschap van één jaar van SeniorWeb.. Dat is winst. Maar de grootste winst zit in de verrijking van uw kennis op het gebied het gebruik van de computer.

Stichting SeniorWeb Middelharnis
De naam zegt het al. De landelijk werkende organisatie SeniorWeb richt zich op de doelgroep senioren. Op Goeree-Overflakkee is een onderafdeling van SeniorWeb gestart. Marinus van Balen, de locatie ambassadeur, heeft zich, samen met Leo Kloet ingezet om cursussen te verzorgen. Het doel is zoveel mogelijk senioren vertrouwd te maken met het gebruik van dit hulpmiddel met ongekende mogelijkheden. Onder de vlag van SeniorWeb wordt eerst de basiscursus computergebruik voor beginners gegeven. Daarbij komen de meest elementaire zaken aan de orde. Gedurende negen wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur wordt ingegaan op het gebruik van Windows 10, Microsoft Office 2016 (programma Word), internet en e-mail. Ook internetbankieren komt uitgebreid aan de orde. Deze presentatie wordt verzorgd door Rabobank. Bij de vervolgcursus, kan men zich verdiepen in het gebruik van PowerPoint en Picasa, een fotobewerkingsprogramma. Ook het nieuwe programma Google foto komt aan bod. Beide cursussen worden afgesloten met een certificaat. De hele cursus staat op een USB-stick. Deze kan mee naar huis genomen worden om te oefenen. De cursussen worden op negen achtereenvolgende woensdagen van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur gegeven in het leercentrum van de Rabobank aan de Rottenburgseweg, Middelharnis. De kosten bedragen € 80,00 all in. Mocht u niet in de gelegenheid zijn de open dag te bezoeken, dan kunt u informatie inwinnen en inschrijven via: Leo Kloet, leo.kloet@planet.nl of 06-53244161, Marinus van Balen: mbalen2@gmail.com, tel.: 06-20631663, en www.seniorweb-middelharnis.nl/cursussen. Op 9 januari en op 27 maart 2019 beginnen de nieuwe cursussen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant