Een werkbezoek van de gemeenteraad in het kader van een 'inspiratiemiddag bibliotheek' en 'laaggeletterdheid'.
Een werkbezoek van de gemeenteraad in het kader van een 'inspiratiemiddag bibliotheek' en 'laaggeletterdheid'.

Werkbezoek gemeenteraad in kader laaggeletterdheid

Actueel 207 keer gelezen

Een delegatie van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee bracht op vrijdagmiddag 2 november 2018 een werkbezoek in het kader van een 'inspiratiemiddag bibliotheek' en 'laaggeletterdheid'.

In Spijkenisse werd men onthaald in bibliotheek De Boekenberg. Aansluitend bracht de delegatie een bezoek aan de 'Bibliotheek op School', in basisschool De Brandaris in Hellevoetsluis en aan Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.

De Boekenberg
Victor Thijssen, directeur van zowel de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta als De Boekenberg, sprak een welkomstwoord en begeleidde de groep de verdere middag. Sandra Letschert, Taalhuis- en netwerkcoördinator bij de Boekenberg, vertelde aan de hand van voorbeelden over de groeiende laaggeletterdheid.

Bibliotheek op school
De gemeenteraad was ook erg nieuwsgierig naar de ervaringen met de Bibliotheek op School (dBos), waarbij de bibliotheek, school en gemeente samenwerken. Hiervoor werd basisschool de Brandaris in Hellevoetsluis bezocht.

Cultuurhuis
Als laatste werd het Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis bezocht. Een plek waar theater, bibliotheek, muziekschool en nog veel meer samenkomen. En een concept waar de raadsleden graag van wilden proeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant