Afbeelding

Beleef drie muziekperioden op één avond

Actueel 340 keer gelezen

Rozenburg - Op zaterdagavond 17 november zingt Canticum Novum van Barok tot Romantiek in het Muziektheater De Ontmoeting in Rozenburg. Het gemengd koor uit Rozenburg, o.l.v. Annemarie van Bragt zal met medewerking van Frans Gort op orgel, een avondvullend programma ten gehore brengen van enkele wereldberoemde componisten. 

Deze componisten vertegenwoordigen samen drie belangrijke muziekperioden uit de geschiedenis. Barokmuziek (1600-1750) kenmerkt zich o.a. in meerstemmige melodieën (polyfonie) en de basso continuo. De basso continuo is het geïmproviseerde versierende en aanvullende spel inclusief basis van de harmonie en altijd uitgeschreven baslijn. Uit deze periode zullen de werken van Henry Purcell met het aangrijpende stuk 'Funeral Music of Queen Mary' en van J.S. Bach met o.a. de populaire cantate BWV 140 'Wachet auf, ruft uns die Stimme' uitgevoerd worden. Het classisme (1750-1820) kenmerkt zich o.a. door de triomftocht van de piano en opkomst van het symfonieorkest. Deze periode vertegenwoordigt het koor met het licht speelse 'Missa brevis' in D minor door W.A. Mozart. De Romantiek (1815-1910) kenmerkt zich met drama en emotie en steeds meer noten en moeilijkere ritmes. Uit deze periode voert Canticum Novum het Requiem opus 194 van Josef Gabriel Rheinberger uit. 

Aanvang concert is 20.00 uur, adres: Koninginnelaan 9 Rozenburg. Parkeren is gratis. Kaarten voor dit concert zijn 10 euro en te bestellen via secretaris@canticumnovum.nl of te verkrijgen in de zaal op de avond zelf. Voor meer informatie zie www.canticumnovum.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant