Marc Peeman (rechts) tegen een overmacht aan Den Bommel spelers: Joris Buijs, Ruben dos Santos Fortes, Johnno Bakker, Stefan Klink.

Den Bommel verslaat De Jonge Spartaan op eigen veld

Actueel 449 keer gelezen

Middelharnis - De enige derby in de derde klasse D. De Jonge Spartaan tegen Den Bommel. Ongeacht de stand, op voorhand al het gesprek van de week, maar na 90 minuten nam Den Bommel de punten mee naar huis.

Door Piet Bakelaar

Den Bommel begon sterk aan de wedstrijd en drong de Spartanen terug op de eigen helft. Bij een mooie combinatie tussen Ruben dos Santos Fortis, Johnno Bakker en Wesley Bakker schoot Wesley net voorlangs. Bij een diepe bal op Jesper van den Hoek moest Johan Kroon ver uit zijn doel komen om de bal onschadelijk te maken. Na een klein kwartier begon Johhno Bakker aan een rush en was het Wiljan Driece die nog net de bal weg kon tikken. Een corner van Den Bommel werd kort genomen op Mees Vroege die de bal breed plaatste op Joris Buijs maar zijn schot ging naast. Na een kwartier was er de eerste speldenprik van DJS. Raoul Verolme werd diep gestuurd maar zijn schot werd geblokt door Stefan Klink. Wesley Bakker gaf de bal goed diep op Ruben dos Santos Fortes en opnieuw moest keeper Johan Kroon ver uit zijn doel komen om de bal onschadelijk te maken. Als de linkerspits even later opnieuw diep wordt gestuurd is zijn voorzet te zwak en een prooi voor Johan Kroon. Aan de andere kant werd een vrije trap van Gerben van der Weele weggekopt door Patrick Verolme. Net voor rust voorkwam een schitterende redding van Sonny Kievit, op een schot van Steven Oosthoek, dat Den Bommel op achterstand kwam. De tweede helft was nog maar 3 minuten oud toen Mees Vroege, Johhno Bakker diep stuurde. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied schoot hij de bal onhoudbaar langs Johan Kroon (0-1). De thuisploeg moest hier wat tegenover stellen. Jordy Frank's schot werd geblokt en een geplaatst schot van Steven Oosthoek ging naast. DJS kwam wat beter in de wedstrijd maar moest behoedzaam zijn voor de counters van Den Bommel. Bij een diepe bal op Wesley Bakker kopte Wiljan Driece de bal goed terug op zijn keeper. Met nog een kwartier op de klok kwam DJS wat gelukkig op gelijke hoogte. Een voorzet van Jordy Frank kwam verkeerd op het been van een verdediger. De bal rolde voor de voeten van Jeroen Jongejan die dit buitenkansje benutte en de bal in het doel schoot (1-1). Twee minuten later kwam Den Bommel weer op voorsprong. Ruben dos Santos Fortes kon na een mooie actie oprukken naar de achterlijn. Zijn voorzet werd door Wesley Bakker goed ingeschat en hij schoof de bal langs keeper Johan Kroon in het doel (1-2). DJS stond weer voor de opgave de gelijkmaker te forceren. Stefan Klink blokte en schot van de ingevallen Norman Leune. Een voorzet van Raoul Verolme werd door Wiljan Driece naast gekopt. Bij een corner van Den Bommel ging Ruben dos Santos Fortes net onder de bal door en ging de bal voorlangs. Het laatste wapenfeit was voor DJS. Een corner van Jordy Frank werd kort genomen op Gerben van der Weele maar ook zijn schot ging voorlangs. Na 97 minuten blies scheidsrechter Nordin Mourabit, die beide ploegen drie keer geel gaf voor het einde van de wedstrijd. Trainer Henk Schouten van Den Bommel was tevreden met de overwinning. 'We waren de bovenliggende partij en hebben verdiend gewonnen. In de eerste helft hadden we al met 2-0 voor moeten staan. We doen goede zaken door deze overwinning maar dat doe je iedere week waar iedereen van iedereen kan winnen. We moeten in onszelf blijven geloven dan kunnen we nog voor een verrassing zorgen.' Hans de Heer vond dat zijn ploeg nonchalant begon. 'We verloren de duels van Den Bommel en ook de tweede bal was van Den Bommel. In de tweede helft staken we veel energie in de wedstrijd en komen we terug in de wedstrijd en hopen dan door te drukken. Helaas gebeurt dan het tegenovergestelde, het was vandaag niet goed genoeg.'

Er waren mooie onderlinge duels te zien in deze derby, zoals hier het kopduel tussen Wesley Bakker en Gerben van der Weele.