De eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. De tweede helft besliste DVV '09 het duel (foto Marjo Smit).

Eenvoudige overwinning voor DVV '09 op Fios

Actueel 195 keer gelezen

Dirksland - In de thuiswedstrijd tegen FIOS is er voor DVV'09 alles aangelegen om de kater van vorige week weg te spoelen. Door veel vertrekkende spelers bungelt de ploeg uit Achthuizen onderaan de ranglijst, maar met de Flakkeese derby's weet je het maar nooit.

De thuisclub krijgt veel kansen maan het ontbreekt in de eerste helft is het benutten van de kansen. Er wordt heel veel gecreëerd, maar een doelpunt zou er voor de rust niet vallen. Aanvallend heeft men van FIOS niet veel te duchten. In de 55e minuut DVV'09 val te de openingstreffer. Een voorzet van Jongejan wordt door de doelman niet helemaal lekker ingeschat en valt op het hoofd van, van Heemst, die met een achterwaartse kopbal de 1-0 op het scorebord zet. Het zou vervolgens tot de 80e minuut duren voor de beslissing in deze wedstrijd valt. Na de 2-0 van Jongejan die als een echte spits de bal langs de doelman weet te werken is het verzet van FIOS definitief gebroken. Zeker als nog geen minuut later van Bergen na een pass van Boshoven de doelman van de Achthuizenaren in een 1 op 1 situatie weet te verschalken en hij de score daarmee op 3-0 brengt. In blessuretijd is het slotakkoord voor de ingevallen De Moed. Een schot van Ries van den Boogert komt terug van de lat en De Moed is er als de kippen bij om de 4-0 binnen te schieten.