Aan de hand van verschillende meubelen wordt uitleg gegeven over houtbewerken, houtsoorten, restauratietechnieken, materialen en gereedschappen. Iedere cursist kan zelf bepalen wat hij/zij wil leren.
Aan de hand van verschillende meubelen wordt uitleg gegeven over houtbewerken, houtsoorten, restauratietechnieken, materialen en gereedschappen. Iedere cursist kan zelf bepalen wat hij/zij wil leren.

Cursus Antiekrestauratie en Houtbewerking

Actueel 670 keer gelezen

Sommelsdijk- Restauratiebedrijf Merck hoe Sterck start eind oktober een nieuwe cursus "Antiekrestauratie en houtbewerking" Tijdens de cursus wordt o.a. aandacht besteed aan meubelmaken, restaureren en houtbewerking.

Aan de hand van verschillende meubelen wordt uitleg gegeven over houtbewerken, houtsoorten, restauratietechnieken, materialen en gereedschappen. Iedere cursist kan zelf bepalen wat hij/zij wil leren. U kunt leren houtbewerken, bijvoorbeeld snijwerk, draaiwerk, fineren en meubelmaken. Maar ook antiek restaureren en stofferen. Ook kunt u leren omgaan met machines als een bovenfrees, draaibank en zaagmachine.
Daarnaast wordt informatie gegeven over geschiedenis en uiteenlopende stijlen van meubelen.

Mogelijkheden
De cursus biedt u dus naast theoretische kennis, vooral praktische kennis en vaardigheden die meteen in praktijk kunnen worden gebracht. Iedere cursist wordt individueel begeleid, zodat de cursus zowel geschikt is voor beginners als voor mensen die al enige ervaring hebben met meubelrestauratie en/of houtbewerking. U kunt zelf een meubel meebrengen, of eventueel een meubel uitkiezen uit de werkplaats.

Cursusdagen
De cursus "Meubelrestauratie en houtbewerking" wordt gehouden in de werkplaats van Merck hoe Sterck aan de Molenlaan 40 in Sommelsdijk. De cursus wordt op twee verschillende dagen aangeboden. U kunt kiezen tussen 8 lessen op de donderdagavond van 19.00-22.00 uur of 3 lesdagen op zaterdag van 9.00-17.00 uur. De zaterdagcursus start op 27 oktober. De avondcursus start op donderdag 15 november

Inclusief
De lessen zijn inclusief materialen en gebruik van gereedschappen en uiteraard wordt voor koffie en koek gezorgd. Tijdens de lesdagen op zaterdag wordt ook voor de lunch gezorgd.

Merck hoe Sterck
Antiekrestauratiebedrijf Merck hoe Sterck is opgericht in 1994 en gevestigd in Sommelsdijk. Het bedrijf werkt zowel voor particulieren als bedrijven.

Naast het restaureren, ontwerpen en vervaardigen van meubelen organiseert Merck hoe Sterck cursussen op het gebied van restauratie en houtbewerking. Ook worden vanuit de werkplaats aan de Molenlaan in Sommelsdijk restauratiematerialen verkocht.

Voor verdere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Herman Weitkamp 06.22.61.85.12 of via merckhoesterck@gmail.com
Zie www.merckhoesterck.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant