Extra feestelijk zijn de twee grote werken Dixit Dominus van George Friedrich Händel en het Magnificat van Johann Sebastian Bach.
Extra feestelijk zijn de twee grote werken Dixit Dominus van George Friedrich Händel en het Magnificat van Johann Sebastian Bach.

Muzikaal Feest op 6 oktober met kamerkoor Fiori Musicali

Actueel 262 keer gelezen

Middelharnis - Al vijftien jaar maakt kamerkoor Fiori Musicali o.l.v. Sietse van Wijgerden deel uit van het muzikale landschap op Goeree-Overflakkee. Op 6 oktober geeft het koor een jubileumconcert in de Grote Kerk aan de Ring in Middelharnis, aanvang 20:00 u, inloop 19:30 u.

Het koor viert dit muzikale feest graag met veel publiek. Toegang is dan ook gratis, zodat het voor iedereen haalbaar is om te komen luisteren. Een vrijwillige financiële bijdrage mag altijd, een collecte bij de uitgang geeft de gulle gevers daartoe de gelegenheid.

Fiori Musicali ontstond in 2003 als projectkoor, maar al gauw was er meer behoefte aan structuur en werd het officieel geboekstaafd. De gemiddelde leeftijd lag in de beginjaren laag, en kruipt, naarmate de tijd verstrijkt, omhoog. Jonge zangers en zangeressen, in 2003 nauwelijks de middelbare school ontgroeid, zijn in vijftien jaar volwassen geworden. Dat geldt ook voor de klank van Fiori Musicali. Die werd rijper en voller.

Het koor kiest graag uitdagende werken, van renaissance tot hedendaags. In de loop der jaren werd er een indrukwekkende lijst bij elkaar gezongen. Voor het komende jubileumconcert werd door koorleden en dirigent een keuze gemaakt uit verfijnde a capella werken, de Favorieten van Fiori.

Het publiek kan genieten van o.a. Hear my prayer van Henry Purcell, Lay a Garland van Robert Lucas Pearsall, The woman with the Alabaster Box van Arvo Pärt, I thank you God for most this amazing day van Eric Whitacre.

Feest
Extra feestelijk zijn de twee grote werken voor koor en orkest, Dixit Dominus van George Friedrich Händel en het Magnificat van Johann Sebastian Bach. Het professionele Orion Barokorkest begeleidt het koor, en de solisten zijn Ingrid Nugteren sopraan, Judith van den Dool mezzosopraan, Paul Kieviet tenor en Dirk Jan van Diggele bas.
Hier pakt het koor groot uit. Heerlijke toegankelijke muziek, die in de grote kerk aan de Ring fabuleus tot zijn recht gaat komen.

6 oktober
Grote Kerk aan de Ring
Aanvang 20:00 u, inloop 19:30 u
Met koffiepauze
Toegang gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant