Een ware ontdekking voor wie nieuwsgierig is naar de combinatie van natuur, kunst en muziek. (Foto: Ruben Hamelink)
Een ware ontdekking voor wie nieuwsgierig is naar de combinatie van natuur, kunst en muziek. (Foto: Ruben Hamelink) Foto: Ruben Hamelink

Eerste editie Het Laatste Eiland is een ware ontdekking

Actueel 195 keer gelezen

De eerste editie van Het Laatste Eiland op Tiengemeten betekende een ware ontdekking voor wie nieuwsgierig is naar de combinatie van natuur, kunst en muziek. Op zaterdag 15 september was het natuureilandje in het Haringvliet het decor waartegen flora en fauna, allerlei kunstvormen en de nieuwste muziekacts de hoofdrol speelden.

Met optredens van o.a. Het Gezelschap en broeder Dieleman en een zoektocht met de boswachter naar Het Kleine Kutvogeltje was Het Laatste Eiland een intiem evenement waar kunst, muziek en natuurbeleving centraal stond.

Tijdens Het Laatste Eiland kwamen bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking met natuur, muziek en kunst door allerlei excursies, optredens en installaties. Zo vertelde een aantal gasten tijdens het talkshowprogramma In de Bosjes de meest ongewone, ranzige en futuristische verhalen over het eiland.

Dankzij stadsecoloog Andre de Baerdemaker weet men nu dat het goorste dier dat terugzwemt na het openzetten van de sluizen de zeeprik is. Bezoekers leerden vogels spotten en kregen een stoomcursus natuurfoto's maken. Met Theatergroep Powerboat werd een reis langs eiland-emoties gemaakt. Eva Pelt maakte voor steeds een enkele bezoeker speciaal op maat een liedje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant