Opera Familia in actie voor een groep cliënten van Zuidwester, gewoon bij hen thuis. (foto: St.  Vrienden van Zuidwester)
Opera Familia in actie voor een groep cliënten van Zuidwester, gewoon bij hen thuis. (foto: St. Vrienden van Zuidwester)

Huiskamerconcerten voor cliënten Zuidwester

Actueel 224 keer gelezen

Heel veel cliënten van zorginstelling Zuidwester krijgen sinds vrijdag 14 september aaanstaande een zanger, zangeres of een heel muzikaal gezelschap op bezoek. Gewoon bij hen thuis of op hun dagbesteding. Dat kan door een drie weken durend muziekfestival dat 'Muziek op Reis 2018' heet. Het is een muzikale trektocht door alle regio's van Zuidwester in heel zuidwest Nederland plus een deel Noord-Brabant. Muziek op Reis is een project van de Stichting Vrienden van Zuidwester. Duur: 14 september t/m 6 oktober.

De eerste en zeer succesvolle reis was in 2017. Dit jaar doet de trektocht 42 plaatsen aan en bereikt 65 dagbestedingen en woningen.
Per groep hebben de cliënten zelf kunnen kiezen van wie of wat zij graag een optreden meemaken. Het overzicht van alle optredens staat op www.vriendenvanzuidwester.nl onder Nieuws. De Vrienden van Zuidwester zijn ook te vinden op facebook.

Voor de cliënten op Goeree-Overflakkee en hun verzorgers is het openingsfeest op Hernesseroord bij Middelharnis, in Brasserie Dok16, met shantykoor Op Volle Kracht. Nog een greep uit de artiesten, gekozen door de cliënten: entertainer/zanger Alex West, Hugo Franks, Bruinisser visserskoor, Flakkees Piratenkoor, zangeres Patricia Foort, gitarist/musicus Gerard Cleton.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant