Afbeelding

Vredesdienst 2018 op 16 september in Achthuizen

Actueel 280 keer gelezen

In de Vredesweek 2018, van 15 t/m 23 september, organiseert de Oecumenische Werkgroep weer een Vredesdienst. In tegenstelling tot andere jaren zal deze gehouden worden op de eerste zondag, zondag 16 september 2018.

Deze keer gaat men naar Achthuizen, naar de Rooms Katholieke Kerk, gelegen aan de Kerkstraat 3. Voorganger zal zijn ds. J. Klijnsma. Aanvang: 19.00 uur. Medewerking zal worden verleend door het Oecumenisch Koor o.l.v. Henk Oosthoek. Na afloop van de dienst bent u van harte welkom om koffie/thee te drinken en met elkaar na te praten.
Thema van de Vredesweek is dit jaar: Generaties voor Vrede. Oud en Jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld. Oudere generaties delen hun ervaringen met jongeren, zodat die van hun ervaring kunnen leren. Jongere generaties halen inspiratie uit gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis. Mooi voorbeeld is de Verenigde Staten, waar jongeren massaal opstaan tegen wapengeweld. Vrede kun je leren, van elkaar. Het is ook een keuze: niet terugslaan, maar samen verdergaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant