Er vinden verschillende activiteiten plaats waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer.
Er vinden verschillende activiteiten plaats waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer.

Verkeersveiligheiddag 2018 in Dirksland op 21 september

Actueel 279 keer gelezen

Op vrijdag 21 september 2018 bezoeken ongeveer 290 leerlingen van basisscholen in Dirksland, Herkingen en Melissant de Verkeersveiligheidsdag Goeree-Overflakkee. Wethouder Berend Jan Bruggeman zal om 08.30 uur officieel het startsein geven. Rondom en op Sportcomplex 'De Gooye' in Dirksland vinden er verschillende activiteiten plaats waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. De nadruk ligt daarbij op 'zelf ervaren' en het eigen verkeersgedrag.

Nadat de fietsen van de leerlingen zijn gecontroleerd, oefenen de leerlingen hun fietsvaardigheden op een parcours. Voeren de leerlingen opdrachten uit rondom het thema 'Alcohol en drugs in het verkeer'. Ook geeft het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid een demonstratie van de remweg van een auto. De verkeerskennis wordt getest tijdens een quiz en de leerlingen brengen een bezoek aan een vrachtwagen vanwege de dode hoek.

De Verkeersveiligheidsdag 2018 vindt plaats in de themaweek 'Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers'. Ook dit jaar besteedt het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Z-H) in de derde week van september extra aandacht aan verkeersveiligheid.
www.maakeenpuntvannul.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant