Een groene speelomgeving nodigt uit tot creatief samenspelen en brengt de seizoenen en de steeds veranderende natuur dichtbij.
Een groene speelomgeving nodigt uit tot creatief samenspelen en brengt de seizoenen en de steeds veranderende natuur dichtbij.

Jenaplanschool 't Kompas opent groen speelplein

Actueel 270 keer gelezen

Den Bommel - Op donderdagmiddag 13 september wordt om 16.00 uur het groene speelplein van Jenaplan school 't Kompas in den Bommel geopend. Er wordt een appelboom geplant door de kinderen als symbool van de cirkel van het jaar en ook de cirkel van het leven. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Sinds drie jaar heeft den Bommel een officiële Jenaplanschool. Christelijke Jenaplanschool t Kompas is onderdeel van de Kindwijs scholengroep.
In de werkwijze van het Jenaplanonderwijs leren kinderen voor het leven. In verbondenheid met elkaar, met hun gezinnen, met de school en met hun dorp en schoolomgeving oefenen de kinderen om verantwoordelijke en zorgzame wereldburgers te worden.
Zo is ook de wens gegroeid voor het groene speelplein, in gesprek met kinderen, ouders, buren en externe instanties vanuit het dorp en het eiland. Een groene speelomgeving nodigt uit tot creatief en veilig samenspelen. De groene omgeving brengt de seizoenen en de steeds veranderende natuur dicht bij de kinderen.
Kinderen op 't Kompas hebben meegedacht over het ontwerp van het plein en over de speelmogelijkheden. Ze hebben samen met ouders meegeholpen aan de aanleg van het plein en het planten van struiken en bomen. Kinderen en ouders zijn ook nauw betrokken bij de verzorging en het onderhoud van de groene speelomgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant