De Bommelbeachboys en de Bommelse Dorpsraad samen met Alize Mulder.
De Bommelbeachboys en de Bommelse Dorpsraad samen met Alize Mulder.

Geslaagde opening Bommelbeach

Actueel 411 keer gelezen

Den Bommel - Vrijdag 31 augustus was de officiële opening van Bommelbeach in Den Bommel. Na 17.00 uur verzamelden de genodigden, de vrijwilligers en de Bommelaars op het strand in Den Bommel. Vanaf 17.30 werden er speeches gehouden door wethouder BJ Bruggeman, Joop de Ridder van de Zuid Hollandse vereniging van Kleine Kernen (ZHVKK) en Marco Driesse namens de Bommelbeachboys.

Daarna was het een gezellig samenzijn onder het genot van een heerlijke barbecue en een gezellig muziekje. Later werden ook de vreugdevuren ontstoken en werden de marshmallows bereidt door de kinderen. Patrick en Ronald bereidden het heerlijke vlees en zo had men een gezellige Bommelse avond.

Na een aantal jaren praten met de Gemeente en de Bommelse Dorpsraad en vooral heel veel werk en inzet van tientallen vrijwilligers is er een prachtig standje gerealiseerd in Den Bommel. Een aantal jaren geleden lag er ook een klein strandje in DB, maar hier werd niet al te veel gebruik van gemaakt, de meeste mensen trokken naar de Grevelingendam, de Brug of naar Ouddorp. Zonde natuurlijk, want de locatie had alles in zich, om uit te groeien tot een prachtige plek in DB.

De Dorpsraad (onder leiding van Joop en Rien) en de Bommelbeachboys (Henri, Eric en Marco) gingen om tafel om alle ideeën te bespreken en daar rolde een prachtig plan uit. Dit plan werd ingediend bij de Gemeente, inclusief een kerngerichte subsidieaanvraag. Bij de Gemeente was het in eerste instantie Alize Mulder die de belangen behartigde. Er waren contacten nodig met de Provincie, Rijkswaterstaat, het Waterschap, Natuurorganisaties enz. Uiteraard moest het bestemmingsplan ook aangepast worden.

In het vervolg van het traject namen meerdere mensen van de Gemeente deel aan het gebeuren, ze deden én doen veel voor Bommelbeach, op allerlei vlakken, wat zeer gewaardeerd wordt. De Dorpsraad was telkens de partij waarmee alles in goed overleg uitgewerkt werd en besproken.

De eerste zaken die geregeld werden was het plaatsen van een Dixie, het vergroten van het strand en er werd een nieuwe laag zand aangebracht. Later volgden o.a. het plaatsen van het vlot, de ballenlijn, het realiseren van het voetbalveldje en het plaatsen van de prachtige schommel. Binnenkort komt er nog een nieuwe glijbaan.

En dan even over de inzet van de vele Bommelaars, super natuurlijk! Op de zater- èn zondagmiddagen kwamen de mooiste ideeën naar boven qua meubilair voor het strand. Timmerman Richard van Broekhoven zette die wilde plannen om in de schitterende picknickbank en de statafels en hij maakte en de afgelopen weken nog de gave bordjes die aan het begin van Bommelbeach staan. En ook nog de fietsenstalling niet te vergeten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant