Salsa kun je zien als een universele taal die mensen met elkaar verbindt. Bijna overal ter wereld zijn er, vooral in grote steden, wel salsaclubs of -feesten.
Salsa kun je zien als een universele taal die mensen met elkaar verbindt. Bijna overal ter wereld zijn er, vooral in grote steden, wel salsaclubs of -feesten.

Salsacursussen door Petra Hoek in de Staver

Actueel 282 keer gelezen

Sommelsdijk - Salsa komt van oorsprong uit Cuba en is één van de populairste dansvormen ter wereld . Deze dansvorm kent verschillende stijlen, zoals de Cubaanse salsa, rueda de casino en salsa LA style.

Behalve dat salsadansen goed is voor je lichaam (conditie , coördinatie , calorieën verbranden) is het vooral een sociaal gebeuren. Het is een leuke activiteit die je samen met je partner of anderen doet om even los te komen uit de dagelijkse sleur van werk en andere verplichtingen.

Salsavirus
Er zijn ieder weekend op verschillende plaatsen in Nederland wel salsafeesten of workshops waar je naar toe kunt gaan en je heerlijk los kunt gaan op de dansvloer. Je ontmoet er veel nieuwe mensen die ook allemaal besmet zijn met het salsavirus . Een avondje salsa staat garant voor een boel gezelligheid.

Universeel
Salsa kun je zien als een universele taal die mensen met elkaar verbindt. Bijna overal ter wereld zijn er, vooral in grote steden, wel salsaclubs of -feesten. Superleuk als je op vakantie gaat en mensen ontmoet waarmee je door het salsa dansen een click hebt ook al spreek je hun taal niet


Ontdek
'Het is jammer dat sommige mensen denken dat dansen niets voor hen is. Als je je openstelt voor iets nieuws en je hebt een beetje ritmegevoel dan kun je het zeker leren. Na een cursus van 10 lessen kun je al aardig uit de voeten op de dansvloer. En na die cursus zijn er nog allerlei cursussen om jezelf verder te ontwikkelen tot een goede danser(es). Dus stap uit je comfortzone en ontdek wat salsa je te bieden heeft,' aldus Petra Hoek die op salsacursussen organiseert op Goeree-Overflakkee en Schouwen Duiveland .

Proeflessen
In recreatiecentrum de Staver (Olympiaweg 32 , Sommelsdijk) zijn er gratis proeflessen voor verschillende niveaus:
Op vrijdag 14 september 20.00 – 21.00 uur salsa niveau gevorderd , 21.00 – 22.00 uur open level (voor dansers met al enige salsaervaring) .
Op zaterdag 15 september 19.30 – 20.30 uur salsa voor beginners .

Informatie
Voor meer info over de gratis proeflessen en cursussen zie www.balletschoolpetrahoek.nl of de facebookpagina van Balletschoolpetrahoek .

Aanmelden
Aanmelden voor een gratis proefles kan op 06-22168161 of petra.hoek@planet.nl .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant