In de kunst van Jolanda Moolenaar heeft het oude, klassieke verhaal altijd centraal gestaan.
In de kunst van Jolanda Moolenaar heeft het oude, klassieke verhaal altijd centraal gestaan.

'De verhalenkamer'- expositie van Jolanda Moolenaar

Actueel 347 keer gelezen

Sommelsdijk - Een expositie van Jolanda Moolenaar in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk van 9 september t/m 7 november 2018.

De Bossche Kunstenares Jolanda Moolenaar (1969) exposeert haar portretjes en nieuwe collages. Haar portretjes hebben een multiculturele uitstraling. Ze zijn veelal in klein formaat. Allemaal serene portretjes, zoals Jolanda ze noemt, sommige kijken je aan, andere hebben hun blik neergeslagen. Ondanks de ingetogen karakters van de 'kopjes' komen ze dicht bij de kijker. De grof opgezette achtergrond vol vlekken lijnen en bladmotieven zijn een duiding van de het innerlijk. Een symbiose tussen emotie en buitenwereld. Een groot aantal van deze kopjes vond al een mooi plekje aan de muren van bewonderaars. Naast deze portretjes zijn haar nieuwe collages in gemengde techniek te zien.
Jolanda maakt gebruik van oude soms klassieke prenten, moderne afbeeldingen en karakteristieke oude lijsten. Samengevoegd vormen ze authentieke beeldverhalen waar altijd een scherp en verrassend randje aan zit. Het is werk dat uitnodigt om naar te blijven kijken en telkens nieuwe details in te ontdekken.
U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

In eerste instantie mooie werelden, die toch ook een duister kantje kunnen hebben.

Jolanda studeerde in 1992 af aan de kunstacademie st Joost in 's-Hertogenbosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant