Het team van Summerschool is helemaal klaar voor de zomer!
Het team van Summerschool is helemaal klaar voor de zomer! Foto: Wil van Balen

Summerschool brengt leuke activiteiten!

Actueel 289 keer gelezen

Summerschool klink bij voorbaat super saai, maar niets is minder waar als het aan Gerdie Schellevis van de bibliotheek in Middelharnis ligt.

Door Sam Fish

"We willen deze zomer met verschillende activiteiten laten zien dat de bieb meer is dan alleen boeken," zegt Gerdie. "Het zijn ook niet de lessen die kinderen misschien zouden verwachten van een Summerschool." Denk bijvoorbeeld aan een cursus Frans voor beginners, schilder je selfie, een workshop uilenballen pluizen, een masterclass presenteren, koekenbakker voor een dag en nog véél meer. "Dat is toch hartstikke leuk?!"

"Medewerkers van de bieb in Hellevoetsluis hebben vorig jaar in drie weken een zomer vol leuke activiteiten gepland," vertelt Gerdie enthousiast. Dat was zo'n groot succes dat er besloten werd het nog een keer te doen, maar dan ook in Brielle en Middelharnis. "We hebben nu elke week op maandag en woensdag activiteiten in Brielle, op dinsdag en vrijdag in Hellevoetsluis en op donderdag hier in de bibliotheek in Middelharnis," laat Gerdie weten.

Meedoen
De lessen vinden elke dag plaats van 9.30 tot 11.30 uur plaats in de bibliotheek naar keuze en op donderdag is dat dus in Middelharnis. Meedoen kan al voor maar € 3,50 per persoon. "Aanmelden is wenselijk, omdat er per workshop 25 kinderen mee kunnen doen. Je kunt het altijd proberen om 's ochtends gewoon langs te komen, maar dan kan het dus zijn dat er geen plek meer is," zegt Gerdie. "Aanmelden kan via de website van Leer en Beleef (www.leerenbeleef.nl) of hier in de bieb aan de balie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant