Ze worden op tijd gevoed en kunnen luieren of een duik nemen...
Ze worden op tijd gevoed en kunnen luieren of een duik nemen... Foto: Cora de Boed

Faunapark Flakkee: verwende beverratten

Actueel 347 keer gelezen

Nieuwe-Tonge - Ze hebben een eigen zwembad in hun tuin en aan iedere kant staan er stenen tonnen vol met stro om in te slapen, vaak overdag, maar ook 's nachts. De beverratten in Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge hebben het goed voor elkaar! Ze worden op tijd gevoed, kunnen luieren wanneer ze willen of een duik nemen in hun aangelegde bad en zich daarna laten opdrogen door het zonnetje, dat aan de hemel staat. Maar eerst schudden ze het water van zich af, net als een hond dat doet. Een mooi gezicht!

Foto en tekst: Cora de Boed

Tussen de achterste tenen heeft de beverrat, ook wel muskusrat genoemd, zwemvliezen en de ogen, oren en neusgaten staan hoog op de kop, zodat ze tijdens het zwemmen boven water steken. De voorpoten lijken op klauwen, waarmee het dier zijn voedsel consumeert. De beverrat is een flink knaagdier, waarvan de vrouwtjes een lichaamsgewicht van 6 kilo kunnen bereiken en de mannetjes nog meer, van 6 tot wel 9 kilo!

De buitenkant van de twee grote snijtanden zijn oranje van kleur. Ze zitten keurig naast elkaar als het dier naar jou als bezoeker kijkt. In de schemering of 's nachts zijn ze het meest actief. Het is altijd leuk om het gedrag van de dieren in Faunapark Flakkee te volgen. Breng ook eens een bezoek aan de 65 diersoorten aan de Duivenwaardsedijk 22, even buiten Nieuwe-Tonge, waarvan de beverrat er één is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant