Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman feliciteerd het echtpaar met hun diamanten huwelijk.  Foto: Sam Fish
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman feliciteerd het echtpaar met hun diamanten huwelijk. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Gerrit en Hella al 60 jaar gelukkig getrouwd

Actueel 201 keer gelezen

Op woensdag 27 juni was het een heugelijke dag voor Gerrit (86) en Hella (82) Robijn, het stel is namelijk alweer zestig jaar getrouwd! "We hebben het drie weken geleden al gevierd met onze twee kinderen en zes kleinkinderen, we zijn een paar dagen weggeweest," vertelt Gerrit.

Door Sam Fish

Het verhaal van hoe het stel elkaar heeft leren kennen is er niet een uit duizenden. "Ik weet het nog heel goed, het was 11 mei 1953," vertelt Hella. "Gerrit was in dienst in Amersfoort en gedetacheerd in Rotterdam, op de ziekenboeg, voordat hij door mocht naar Assen. Precies in die zes weken dat Gerrit daar zat viel mijn broer op het station van de trap en werd hij naar de afdeling van Gerrit gebracht. Ik kwam op bezoek bij mijn broer en ik zag daar Gerrit. Ik was meteen verkocht." Vijf jaar later stapte het stel in het huwelijksbootje.

Voor Hella was de overstap van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee geen moeilijke keuze. "Ik wist dat Gerrit niet in Rotterdam wilde wonen, hij had zijn eigen landbouwgrond, dus dat was geen optie. Ik wist dus dat ik Rotterdam zou moeten achterlaten," vertelt ze. "Dat was niet erg hoor, ik ben niet zo moeilijk. De taal daarentegen. Het was even wennen, maar ik kan het goed verstaan." "Ze maakte met iedereen een praatje, dat Flakkees kwam vanzelf," zegt Gerrit trots.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant