Afbeelding

"Fiets mee over-Flakkee"

Actueel 245 keer gelezen

Op zaterdag 14 juli is het de Flakkeese molendag. Rond dit thema wil Stichting. Ons Dorpshuis die dag een fietstocht uitzetten met behulp van de knooppuntenkaart van Goeree-Overflakkee. Het idee is om rond 9 uur te verzamelen in Ons Dorpshuis waar koffie met een kruukpleatje klaar staan. Daar worden dan de routes uitgedeeld.

Het eerste gedeelte zal over Oost Flakkee gaan en dan weer terug leiden naar Ons Dorpshuis. Daar zal een lunchbuffet klaar staan met natuurlijk een Flakkeese bolus, broodjes ham/kaas en melk. en koffie/thee. Dan kan men kiezen voor een tweede ronde die richting Herkingen, Dirksland  en Middelharnis. De molens zullen deze dag open zijn en daarnaast leidt de route over de mooiste plekjes van Flakkee. Zoals u vorige maand al in de krant kon lezen is het fietsseizoen weer begonnen en daarom leek het  leuk een mooie fietstocht uit te zetten. De tocht kan op eigen tempo gefietst worden en gelukkig zijn er onderweg voldoende rustpunten om even lekker te zitten en uit te rusten en van het mooie uitzicht genieten en daarbij kunt u natuurlijk niet om die mooie molens heen deze dag.

De stichting vraagt de deelnemers €10,00 p.p voor de koffie en de lunch en een flesje water voor onderweg en een gedeelte sponsoring. Stichting Ons dorpshuis vond het leuk om aan deze fietstocht een sponsordoel te hangen. Ze hebben gekozen voor woongroep 54 van t Getij in Oude Tonge. Zij willen graag groene brievenbussen aanschaffen om de post persoonlijk bij de voordeuren van de cliënten  uit te kunnen delen. (Ei)landelijke doelen worden al vaak gesponsord en daar merken de mensen zelf vaak niet zo veel van. Vandaar dat gekozen is voor een sponsordoel wat gelijk de bewoners van deze groep ten goede komt. 20% van de opbrengst van deze feitstocht zal aan dit doel gegeven worden. 

Misschien overbodig om te benoemen maar deelname is geheel op eigen risico. U kunt zich tot  woensdag 11 juli opgeven via info@onsdorpshuisnieuwetonge.nl of bij Ciska Koole tel.nr. 0622083036

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant