Afbeelding

Waterschap zoekt jeugdbestuurder

Actueel 458 keer gelezen

Ridderkerk – Waterschap Hollandse Delta zoekt een jongere in de leeftijd van 14 tot 17 jaar die het waterschap 2 jaar wil vertegenwoordigen als jeugdbestuurder. Een jeugdbestuurder bedenkt en organiseert activiteiten om jongeren meer na te laten denken over water, waterveiligheid en waterbeheer. Daarnaast adviseert deze jongen of meisje het waterschap en maakt deel uit van een landelijk jeugdwaterschapsbestuur. Tot en met donderdag 31 mei kunnen jongeren reageren op deze vacature.

De waterschappen willen jongeren meer en beter betrekken bij water en waterbeheer. Zij richtten daarom in 2010 een landelijk jeugdwaterschapsbestuur op. Dit jeugdbestuur bestaat uit een groep jongeren tussen 14 en 18 jaar. Zij willen jongeren laten zien dat het niet vanzelfsprekend is dat je in Nederland veilig, met droge voeten en schoon water kunt leven.

Taken jeugdbestuurder Zuid-Hollandse eilanden
Een jeugdbestuurder bedenkt leuke activiteiten voor jongeren en geeft waterschap Hollandse Delta advies over hoe je deze groep kunt bereiken. Daarnaast geeft een jeugdbestuurder gastlessen en vertegenwoordigt hij of zij het waterschap op open dagen en evenementen. Verder ontmoet een jeugdbestuurder samen met het jeugdwaterschap verschillende politici (o.a. uit de Tweede Kamer) en discussieert met hen over water.

Bereik jongeren met jouw passie
Gijs 't Hart (18 jaar) is de huidige jeugdbestuurder. Hij startte begin 2017 en stopt eind juni 2018 omdat hij dan naar de universiteit gaat. Gijs: "Als jeugdbestuurder heb ik ongelofelijk veel geleerd en plekken bezocht waar je niet snel komt, zoals een ondergrondse zuivering en de controlekamer in Zuid-Holland. Het leukst vond ik de kans om een jongerendebat over water te organiseren. 60 jongeren deden er aan mee. Hierbij kon ik mijn passie voor debatteren goed inzetten. Ik raad mijn opvolger daarom aan om vooral zijn of haar passie in te zetten om jongeren te bereiken."

Aanmelden
Meer informatie over de functie van jeugdbestuurder kunnen jongeren lezen via: www.wshd.nl/jeugdbestuurder-gezocht

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant