Kinderen in de leeftijd 4-12 jaar leren die dag om te overleven, net zoals de matrozen die vroeger op dit eiland aanmeerden.
Kinderen in de leeftijd 4-12 jaar leren die dag om te overleven, net zoals de matrozen die vroeger op dit eiland aanmeerden.

OERRR - 'Leer Overleven' op Tiengemeten

Actueel 229 keer gelezen

Zondag 29 april staat Speelnatuur op natuureiland Tiengemeten (Natuurmonumenten) in het teken van Leer Overleven. Kinderen in de leeftijd 4-12 jaar leren die dag om te overleven, net zoals de matrozen die vroeger op dit eiland aanmeerden. Tijdens deze OERRR Natuurdag ontdekken ze hoe ze een gewonde kunnen verplaatsen (levend brancard), de weg kunnen vinden (kompas lezen), een hut bouwen, vuur maken en nog véél meer (st)oere overlevingstechnieken.

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende vertrektijden met de pont: 11.00 uur of 12.00 uur. Bij grote belangstelling wordt er nog een groep toegevoegd. In Speelnatuur (ongeveer 400 meter vanaf de haven op Tiengemeten) horen de kinderen wat er allemaal te doen is en ontvangen ze een stempelkaart. Alle onderdelen vinden plaats in Speelnatuur en zijn in willekeurige volgorde en in eigen tempo tot 16.00 uur uit te voeren.

Na afloop hebben de kinderen genoten van een actieve, leerzame dag in de natuur en zijn ze net zo handig als de matrozen die vroeger op het natuureiland moesten overleven!

OERRR
Leer overleven valt onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten.De excursie begint met de overtocht met de pont. (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland).

Kinderen van OERRR betalen € 4,00. Kinderen van leden van Natuurmonumenten betalen € 4,00 voor deze activiteit en niet-leden € 7,00. Voor leden van Natuurmonumenten (volwassenen) is deze activiteit gratis; niet-leden betalen € 2,50.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant