Cabaretier Richard Groenendijk met
Cabaretier Richard Groenendijk met "Om alles!" Foto: Roy Beusker

Eerste Flakkeeënaar solo in Carré

Actueel 1.122 keer gelezen

Dirksland - Het cabaretprogramma "Om Alles!" Van de in Dirksland geboren cabaretier Richard Groenendijk is nu al het meest succesvolle theaterprogramma in zijn carrière. De show werd overladen met schitterende recensies en kritieken na de première in december 2017. In korte tijd waren dan ook nagenoeg alle voorstellingen uitverkocht.

Wegens dat succes keert "Om Alles!" volgend theaterseizoen terug naar de Nederlandse theaters met een tournee van maar liefst 102 voorstellingen van oktober 2018 t/m mei 2019. Als slagroom op de taart is Richard op zondag 12 en maandag 13 mei 2019 te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Een feestelijk moment, want het is de allereerste keer dat hij met een one-man show in Carré staat.

Groenendijk: "Toen ik de voorstelling aan het schrijven was, had ik er al een heel goed gevoel over, maar dat die zó fantastisch ontvangen zou worden door pers én publiek, daar kun je als cabaretier natuurlijk alleen maar van dromen. Een reprise van dergelijke omvang is heel zeldzaam en dat ik de voorstelling nu óók nog in Carré mag spelen, doet me echt wel wat."

Traditiegetrouw speelt Richard Groenendijk de allerlaatste voorstellingen van Om Alles! in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, het theater waar hij ook altijd in première gaat.

Een aantal voorstellingen, waaronder Carré, is vanaf vandaag in de verkoop. Alle speeldata staan op: www.richardgroenendijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant