Afbeelding

Cursus De Medici verklaard

Actueel 234 keer gelezen

Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) start maandagavond 16 april met een 2-daagse avondcursus over De Medici uit Florence. Een cursus over de dynastie, de bank, de macht en de kunst.

Wat heeft Louis Couperus te maken met de legendarische Medici dynastie in Florence? Niets, zou je denken. Toch geven we Couperus graag even het woord: "De Medici, zij zijn een obsessie, hier in Florence! Overal, op alle hoeken der straten verheffen zich nog hunne wapenschilden. De muzea zijn eigenlijk slechts gevuld met de verzamelingen van de Medici; de paleizen in Florence zijn veelal paleizen van de Medici; de parken zijn aangelegd door de Medici; de villa's buiten zijn hunne villa's, en de toerist ontmoet dus hun naam bij elken pas, voelt hunne ziel hem omzweven bij elk kunstvoorwerp, dat hij bewondert. De Medici, de Medici, hij herhaalt het zich tèlkens, de verblufte toerist, en eindelijk bekent hij zich oprecht: Nu ja, natuurlijk, de Medici...: Lorenzo....Giuliano....Cosimo... maar...maar wie waren zij eigenlijk?"

De kosten van de cursus bedragen slechts € 25,00. De cursus bestaat uit 2 maandagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur en wordt gehouden in de Voorstraat 35 van Sommelsdijk. De cursusdata zijn: 16 en 23 april en de docente is Imelda van der Linden.
Aanmelden: infokcego@gmail.com of via www.kcego.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant