Het verplichte werk is dit jaar een lied:
Het verplichte werk is dit jaar een lied: "Allein Gott in der Höh' sei Ehr". De kandidaten zijn vrij om een of meer variaties te kiezen over dit lied.

Orgelconcours Oude-Tonge op 29 september 2018

Actueel 197 keer gelezen

Oude-Tonge - De Vereniging van Orgelvrienden heeft de eerste voorbereidingen getroffen voor het concours wat in de nazomer van 2018 zal plaats vinden:

Het verplichte werk is dit jaar een lied: "Allein Gott in der Höh' sei Ehr". De kandidaten zijn vrij om zelf een of meer variaties te kiezen over dit lied. Er zijn prachtige composities over dit lied te vinden. Daarnaast mogen zij een vrij werk ten gehore brengen.

Het verplichte werk en het vrije werk mogen samen maximaal 12 minuten duren. De 3 deelnemers met het hoogste aantal punten mogen hun winnende werk 's avonds nogmaals tijdens het slotconcert laten horen.
Als juryleden deze keer zijn bereid gevonden overdag te jureren en 's avonds een bijdrage te leveren aan het slotconcert : de heren Kees van Houten en Wouter van der Wilt.

De datum is enkele weken vroeger dan in voorgaande jaren, let daarom op de datum van opgeven. Deze is voor de vakantiemaanden. Laatste opgeefdatum is 29 juni 2018. Evenals voorgaande jaren kunnen deelnemers afkomstig van Goeree-Overflakkee zich een week eerder (dit keer is dat vanaf 15 juni) opgeven dan organisten van buiten Goeree-Overflakkee (vanaf 22 juni).
Alle informatie kunt u vinden op de site van de vereniging: www.orgelvrienden.nl
Van deze site kunt u ook een deelnameformulier downloaden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant