Afbeelding

Verteltheater Aanschuifkoor Bookchallenge

Actueel 167 keer gelezen

Verteltheater door cabaretier/verteller Diederik van Vleuten

Op vrijdagavond 11 mei rijdt de Kunstbus naar Delft voor de Verteltheater-voorstelling van Diederik van Vleuten.
Diederik van Vleuten maakte drie solovoorstellingen waarin hij zijn familiegeschiedenis tegen het licht hield van de grote geschiedenis. De Van Vleutens en Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill. Ze vormen een drieluik van unieke vertelkunst: geestig en boeiend, ontroerend en confronterend, en zeer gewaardeerd bij publiek en pers.
In 2018 viert Diederik zijn debuut als schrijver van een rijk geïllustreerd boek over zijn familiearchief, want er is zoveel nog niet verteld en vooral: nog nooit vertoond. Wat zou er gebeuren als hij die enorme schat aan oude foto's voor één keer in het theater zou presenteren? Als hij zijn publiek anno 2018 een verdwenen wereld zou voortoveren van tropenhelmen en telegrammen, chaperonnes en schipbreuken?
Wat er dan gebeurt, moet je zelf komen bekijken. Een groot scherm, een stoel, een glaasje water, misschien zelfs een piano. Nog één keer terug naar vroeger en dan moedig voorwaarts. Dát is 'Nog Nooit Vertoond'.
Kunstbus, met opstapplaatsen in Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse.
Vrijdag 11 mei, €30,50 (vervoer, toegangsprijs, pauzedrankje, bewaakte garderobe) Aanvang voorstelling: 20:15


Aanschuifkoor in Het Diekhuus

Eén keer per maand kun je op donderdagmiddag aanschuiven bij het Aanschuifkoor; gezellig met elkaar zingen onder begeleiding van Germaine Compier. Van gouwe ouwe tot echte meezinger. Zingen maakt blij!
Lokale koorleden zorgen voor extra stemvolume. Het aanschuifkoor is geen les. Iedereen mag meedoen. Zelfs af en toe een valse noot is geen probleem.
Donderdag 12 april | Aanvang 14:00 uur| Het Diekhuus, Middelharnis| Toegang gratis


Bookchallenge – April 2018
Elke maandag daagt de Bibliotheek je uit om uit je comfortzone te stappen en iets "anders dan anders" te lezen. De uitdaging voor de maand april: Luister een Luisterboek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant