Afbeelding

Ouddorp voor beginners Een echte Vermeer Vrijwilligers

Actueel 232 keer gelezen


Cursus "Ouddorp voor beginners (en gevorderden)
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Museum Ouddorp verzorgen in de komende weken een Cursus over de geschiedenis van Ouddorp en omstreken. In 5 lessen wordt er stilgestaan bij: De geschiedenis, het dialect, de natuur en bestaansmiddelen / recreatie en gedeelde herinneringen.
Bibliotheekvestiging Ouddorp, Raad en Polderhuis |Eerste cursusavond: Donderdag 8 februari |Aanvang 19:30 uur |5 cursusavonden | Toegang: €35,00 / €25,00 voor bibliotheekleden / donateurs van Museum Ouddorp.



Boek&Film Oude-Tonge; Een echte Vermeer
Op donderdagavond 25 januari wordt de verfilming van het boek "Een echte Vermeer" vertoond in de Bibliotheek in Oude-Tonge (Ebbe en Vloed). Het verhaal vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van kunstvervalser Han van Meegeren (1889-1947) . Zijn muze Jolanka verliet voor Van Meegeren haar echtgenoot, kunstcriticus Bram Bredius, die wraak neemt door het werk van Van Meegeren af te kraken. Van Meegeren wreekt zich op zijn beurt door kunstcritici en musea op het hoogste niveau, en nazileider Herman Göring, te misleiden met vervalste schilderijen van o.a. Vermeer.
|Aanvang 19:30 uur | Toegang: €7,50 / €5,00 voor bibliotheekleden



Vrijwilligers gezocht voor activiteiten rondom de GeheugenBibliotheek
Sinds juni 2017 is er in Bibliotheekvestiging Middelharnis de Geheugenbibliotheek; een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen met dementie. Twee activiteiten die op korte termijn van start gaan zijn: een leesclub voor mensen met Dementie en een spellenclub voor mensen met Dementie. Voor deze activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die als gastheer/vrouw aanwezig willen zijn en taken op zich willen nemen (voorlezen of een spel begeleiden) Interesse in dit vrijwilligerswerk? Stuur een email naar gschellevis@bzhd.nl of laat uw naam en telefoonnummer achter bij de balie in de Bibliotheek in Middelharnis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant