Het betreft niet de ram op deze foto - red.
Het betreft niet de ram op deze foto - red.

Ram mogelijk vermoord

Actueel 802 keer gelezen

Ooltgensplaat - De politie onderzoekt de dood van een ram. Het beest werd aangetroffen naast een stapel brandende autobanden in Ooltgensplaat. De politie laat aan WNL weten dat het vermoeden bestaat dat het beest op het vuur is gegooid.

Een tipgever laat weten dat het dier vermoedelijk op de brandstapel is gegooid. Op het hek van de wei hangt nu een briefje met de tekst: "Ik ben dood". Er wordt aan de daders gevraagd om zich te melden.
Politie en brandweer gingen ter plaatse na een melding van de brand. Daar troffen zij een dode ram aan. Een ander schaap liep nog los. Het hek waarachter de dieren stonden is vermoedelijk geforceerd.
Het dode dier lag op ongeveer twintig meter van de brandstapel en had schroeivlekken. De politie vermoedt dat het beest op de brandstapel is gegooid, vervolgens is weggelopen en later alsnog is overleden.
Er is een onderzoek gestart en de politie kijkt of er camerabeelden beschikbaar zijn van het incident. Ook is de politie nog op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over wat er gebeurd is.
Door: Thijs Kroezen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant