Zaterdag 13 januari geven Die Grevelinger Musikanten weer hun nieuwjaarsconcert. De Egerländer muziek staat hierin centraal.
Zaterdag 13 januari geven Die Grevelinger Musikanten weer hun nieuwjaarsconcert. De Egerländer muziek staat hierin centraal.

Nieuwjaarsconcert Die Grevelinger Musikanten

Actueel 386 keer gelezen

Nieuwe- Tonge - Zaterdag 13 januari geven Die grevelinger Musikanten weer haar traditionele nieuwjaarsconcert. De Egerländer muziek staat hierin centraal. Die Grevelinger Musikanten hopen u te verwelkomen op 13 januari in Ons Dorpshuis, Korteweegje 14, in Nieuwe Tonge. De toegang is gratis en u wordt verwelkomt met een glaasje glühwein. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur.

Deze blaaskapel bestaat al vanaf begin jaren tachtig van de vorige eeuw en bestaat momenteel uit dertien enthousiaste muzikanten en treden tussen de tien en vijftien keer per jaar op. De agenda is weeral behoorlijk gevuld voor de eerste helft van 2018. Onder leiding van kapelmeester Hans Kom laten zij u weer genieten van deze karakteristieke, voornamelijk Tjechische muziek.

Gastkapel
Dit jaar hebben ze blaaskapel Die Edelweiss Buben uit Bergen op Zoom bereid gevonden als gastkapel op te treden. Zoals de meeste blaaskapellen zijn zij ook ontstaan uit een blaasorkest en dateert uit 1973. Zij treden op in de regio maar gaan ook elk jaar naar de wijnfeesten in Duitsland. Muzikaal leider is Tonnie de Jong. Op 18 maart 2018 organiseren zij een Beierse middag in Hoogerheide waar ook Die Grevelinger Musikanten hun medewerking aan zullen verlenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant