Met een groot enthousiasme werden de appeltaarten in ontvangst genomen en uitgedeeld aan de ouderen.
Met een groot enthousiasme werden de appeltaarten in ontvangst genomen en uitgedeeld aan de ouderen.

Heel G-O Bakt: nieuwe eindejaarstraditie

Actueel 364 keer gelezen

Sinterklaas, kerst, Oud en Nieuw: allemaal tradities in de laatste maand van het jaar. Aan dit rijtje kan inmiddels Heel Goeree-Overflakkee Bakt worden toegevoegd. Bijna 2.000 ouderen op Goeree-Overflakkee zijn dankzij deze actie de afgelopen dagen verrast met een stukje appeltaart. Dit allemaal dankzij de meer dan 240 thuisbakkers en enkele lokale ondernemers.

Dit jaar vonden de thuisbakkers een kerstkaart in het tasje met ingrediënten. Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om een mooie kerstboodschap voor de ouderen op de kaart te schrijven. De appeltaarten zijn door medewerkers van Adviesgroep De Vogel bezorgd bij 25 (woonzorg)locaties op heel Goeree-Overflakkee. Sinds vorig jaar kunnen mensen ook zelf een appeltaart bezorgen bij een oudere die niet in een woonzorglocatie woont. Dit jaar hebben bijna 50 eilandbewoners dat gedaan. Met een groot enthousiasme werden de appeltaarten in ontvangst genomen en uitgedeeld aan de ouderen.

Thuisbakkers bedankt!
De initiatiefnemers van Heel Goeree-Overflakkee Bakt willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen om de ouderen in het zonnetje te zetten. Jan Peter Robijn: "Het is mooi dat zo veel mensen op Goeree-Overflakkee met een relatief klein gebaar iets hebben willen betekenen voor een ander."

Initiatief lokale ondernemers
Adviesgroep De Vogel is samen met Albert Heijn Ouddorp initiatiefnemer van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Deze lokale bedrijven hebben het pakketje met ingrediënten beschikbaar gesteld. Behalve De Vogel en Albert Heijn zijn er nog een paar ondernemers die de actie een warm hart toedragen. Verpak De Jong heeft belangeloos de taartendozen geleverd, SFA Print een nieuwe huisstijl ontwikkeld en Kranse Printwrx de receptkaartjes en stickers gedrukt.

Heel Goeree-Overflakkee Bakt
Vanaf de eerste editie in 2014 is Heel Goeree-Overflakkee Bakt een succes. Elk jaar stijgt het aantal inwoners van het eiland dat mee wil helpen om de ouderen in de regio in het zonnetje te zetten. In vier jaar tijd is het aantal deelnemers zelfs verdubbeld! "We merken dat Heel Goeree-Overflakkee Bakt steeds meer gaat leven in de regio. Via Facebook kregen we begin november zelfs al de vraag of we toch de actie dit jaar ook wel zouden organiseren. Ook hebben veel mensen foto's gemaakt van het bakken en deze naar ons gestuurd", aldus Jan Peter Robijn, directeur van Adviesgroep De Vogel.

Kerstkaart

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant