Zowel met de zegen als de stortkuil is in diepe en ondiepe delen in de donkerperiode (van circa 17:00 uur – 6:00 uur) gevist.
Zowel met de zegen als de stortkuil is in diepe en ondiepe delen in de donkerperiode (van circa 17:00 uur – 6:00 uur) gevist.

Visstandonderzoek Volkerak-Zoommeer afgerond

Actueel 402 keer gelezen

Onderzoeksbureau ATKB heeft in week 47 en 48 een uitgebreid visstandonderzoek uitgevoerd op het Volkerak-Zoommeer. Dit onderzoek is gedaan in opdracht van Sportvisserij Zuidwest Nederland en de Vereniging van Beroepsvissers van het Volkerak-Zoommeer. Het onderzoek is een herhaling van het onderzoek uit 2008.

Het is nog even wachten op de rapportage, maar men kan in ieder geval melden dat er meer dan twintig verschillende vissoorten zijn gevangen. Zoals verwacht is er veel grote (55 – 65 cm) brasem boven water gekomen. Echter, naast grote brasems is er opvallend veel blankvoorn gevangen en was de variatie in roofvis (baars, snoek en snoekbaars) groot. 'Deze visuele waarnemingen passen bij onze verwachtingen, namelijk dat het Volkerak-Zoommeer de laatste decennia veranderd is van een brasem-snoekbaars in de richting van een snoek-blankvoorn viswatertype,' aldus Emiel Derks (Adjunct directeur van Sportvisserij Zuidwest Nederland). Het overgrote deel van de vis was in uitstekende conditie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant