Nauwe samenwerking tussen professionals in de dementiezorg en palliatieve zorg is onmisbaar, zo bleek uit de bijeenkomst.
Nauwe samenwerking tussen professionals in de dementiezorg en palliatieve zorg is onmisbaar, zo bleek uit de bijeenkomst.

Kwaliteit dementiezorg en palliatieve zorg

Actueel 301 keer gelezen

Dirksland – Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Mensen die veelal thuis wonen en zorg krijgen van een mantelzorger. Zij moeten kunnen rekenen op goede dementiezorg én palliatieve zorg. Op de Zuid-Hollandse Eilanden zijn drie Ketens Dementiezorg (voor Voorne-Putten en Rozenburg, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard) en het Netwerk Palliatieve Zorg actief om daar vorm aan te geven. Nauwe samenwerking tussen professionals in de dementiezorg en palliatieve zorg is onmisbaar, zo bleek uit de bijeenkomst van Ketens en Netwerk op 11 oktober in De Schakel te Dirksland.

Op Goeree-Overflakkee is recent een project gestart met als doel om na te gaan of het combineren van twee methodieken in de palliatieve zorg kan leiden tot betere zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in de thuissituatie. Ook is recent een Kwaliteitskader Palliatieve Zorg opgesteld.

"We hebben elkaar nodig om de palliatieve zorg en de dementiezorg verder te verbeteren", concludeerde Janneke Koningswoud, voorzitter van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Hollandse Eilanden, regio Goeree-Overflakkee, aan het eind van de bijeenkomst. Wat nog volgde was de ondertekening van de convenanten door de deelnemers van het Netwerk Palliatieve Zorg en Ketenzorg Dementie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant