Annegreet van Bergen is een Nederlands journaliste en schrijfster, bekend van haar boek 'Gouden jaren'.
Annegreet van Bergen is een Nederlands journaliste en schrijfster, bekend van haar boek 'Gouden jaren'.

Avond van de Geschiedenis met Annegreet van Bergen

Actueel 241 keer gelezen

Middelharnis - Ook dit jaar is oktober weer de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema "Geluk". In samenwerking met Historische Vereniging 'De Motte', Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert het Streekarchief op 25 oktober de Avond van de Geschiedenis met Annegreet van Bergen.

Vanaf 20.00 uur tot 22.15 in Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis. Kaarten à € 7,50 per stuk zijn te bestellen via http://www.leerenbeleef.nl/Activiteiten?cursusid=1582 of bij de vestigingen van de Bibliotheek.

Annegreet van Bergen is een Nederlands journaliste en schrijfster, bekend van haar boek 'Gouden jaren' dat in 2015 werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs. In 'Gouden jaren' gaat zij in op de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening. De samenleving veranderde in snel tempo, oude beroepen verdwenen en nieuwe ontstonden.

'Gouden jaren' is voor veel mensen waarschijnlijk een feest van herkenning. Het is echter geen nostalgisch boek omdat Van Bergen aantoont dat vroeger echt niet alles beter was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant